Kispadra ül Sopronban a lábtörésre biztató edző?

Infostart
2006. február 13. 12:51
László Csaba is esélyes a Sopron labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjára. A Ferencvárostól novemberben menesztett edző májusban a Magyar Kupa-döntőben - sajtóbeszámolók szerint - még arra biztatta játékosait, hogy törjék el a soproniak lábát.

Az nb1.hu internetes futballújság információi szerint Détári Lajos mellett a Ferencvárostól novemberben menesztett László Csaba is esélyes a Sopron labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjára. Maga a szakember is megerősítette a lapnak, hogy tárgyal a Sopron tulajdonosával, Vizer László Máriusszal.

László Csaba májusban éppen a Sopron elleni Magyar Kupa-döntőben tanúsított sportszerűtlen viselkedése miatt kapott a szövetségtől és az FTC-től is egy-egymillió forintos büntetést. Sajtóértesülések szerint a rendkívül feszült hangulatú összecsapáson László Csaba a keménység határain is túlmenő agresszivitást várt el a Ferencváros játékosaitól. Az edző tagadta a vádakat.

A fővárosi csapat nyolc emberrel fejezte be, és 5-1-re elveszítette a meccset, majd Lipcsei Péterék nem jelentek meg az éremosztáskor. A durva sportszerűtlenségekért az FTC-t kizárták a Magyar Kupa mostani szezonjából, László Csabának pedig a pénzbüntetésen túl távoznia kellett a magyar válogatott másodedzői posztjáról.

A Sopron kispadja azzal üresedett meg, hogy a múlt kedden Selymes Tibor helyére kinevezett Nagy Tamás csütörtökön távozott a csapattól, miután nem volt hajlandó végrehajtani a tulajdonos utasítását. Vizer László Máriusz arra kötelezte volna a szakvezetőt, hogy tegye ki az együttes keretéből Bagoly Gábor csapatkapitányt.