12 év után visszatér az amerikai teniszlegenda

InfoRádió / MTI
2006. február 13. 18:02
Andre Agassi ismét megsérült, így nem léphet pályára az e heti, San Jose-i tenisztornán. A csütörtökön 47. születésnapját ünneplő John McEnroe viszont visszatér: az amerikai szurkolók párosban a svéd Jonas Björkman oldalán láthatják.

Újra megsérült az amerikai Andre Agassi, így le kellett mondania szereplését a San Jose-i tenisztornán. A 35 éves amerikai klasszis egy korábbi problémája miatt csak a két héttel ezelőtti, Delray Beach-i viadalon kezdte az idényt, most azonban újra rakoncátlankodik a háta. Agassi korábban ötször nyerte meg a San Jose-i versenyt.

A kaliforniai város teniszrajongói így sem maradnak hazai sztár nélkül: a csütörtökön 47. születésnapját ünneplő John McEnroe 12 év szünet után visszatér hivatalos ATP-versenyen. A játékos a svéd Jonas Björkman oldalán párosban indul, az első meccsüket szerdán játsszák.

McEnroe egyesben négyszer nyerte meg a US Opent és háromszor lett Wimbledon bajnoka. Egyéniben 76, párosban pedig 69 tornagyőzelmet aratott. Visszavonulása előtti utolsó mérkőzését 1994 februárjában, Rotterdamban játszotta. A világranglista egykori éllovasa San Joséban egyesben ötször, párosban pedig nyolcszor győzött.