Továbbjutott a selejtezőből az első két magyar

InfoRádió / MTI
2006. február 12. 19:58
Darázs Péter és Knoch Viktor is bejutott a 18 közé a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres számában a torinói téli olimpián.

Darázs Péter továbbjutott a 18 közé a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres számában a torinói téli olimpián.

A magyar versenyző a világcsúcstartó dél-koreai An Hjun Szóval, a hazaiak egyik kedvencével, az Európa-bajnok Nicola Rodigarival, valamint a német Sebastian Prausszal futott.

Eleinte az élen volt, a többiek pedig a szélárnyékában haladtak, aztán An és Rodigari megelőzte, a keményen hajrázó némettel szemben azonban sikerült tartania a továbblépést érő harmadik helyet.

Knoch Viktor a hajrában bemutatott remek előzéssel biztosította helyét a 18 között.

A magyar versenyző a címvédő és egyben a sportág egyik legismertebb alakjával, az amerikai Apolo Anton Ohnóval, a japán Szuejosi Hajatóval, a holland Niels Kerstholttal és a szlovák Matus Uzakkal volt azonos futamban.

Knoch az elején a negyedik pozícióban haladt, majd az élre állt, de gyorsan visszakerült a harmadik, majd a negyedik helyre. Az utolsó kör előtti kanyarban tetszetős előzéssel az ötödikről feljött a továbbjutást érő harmadik helyre, és ezt sikerült is megtartania az amerikai sztár és a holland rivális mögött.

A nők 500 méteres számának selejtezőjében Darázs Rózsa és Huszár Erika szerepel. A ma esti kvalifikáció negyed kilenckor órakor kezdődik.