"Ha a játékos meghal, hárommeccses eltiltást kap Ciric?"

InfoRádió / MTI
2006. február 12. 19:41
Levélben kéri számon az egri vízilabdaklub ügyvezető elnöke azt, hogy csupán két meccsre szóló eltiltást kapott Aleksandar Ciric. Az olasz Brescia szerb idegenlégiósa súlyos sérüléseket okozott a hevesi csapat játékosának, Hegedűs Gábornak a LEN Kupa negyeddöntőjének január végi, egri visszavágóján.

Levélben fordult az Európai Úszó Szövetséghez (LEN) Halmos R. Péter, az egri vízilabdaklub elnöke a szerb-montenegrói Aleksandar Ciric büntetése ügyében. A sportvezető hangsúlyozza, hogy a kétmeccses eltiltás nem arányos Ciric brutális ütésével és a Hegedűs Gábornak okozott sérüléssel. A fiatal játékos szemüreg-, orr- és arccsont-sérülés miatt fél évig nem játszhat.

Halmos R. a következőképpen fogalmaz: "Milyen súlyosabb sérülés ért volna többet? Ha a játékos meghal, akkor hárommeccses eltiltást kap Ciric?"

Az Eger vezetője azt írja: felháborodtak, amiért a LEN a brutális tettet és a sérülést figyelmen kívül hagyta. Azt sem tudják a hevesiek elfogadni, hogy a videót - más csapatsportágakkal ellentétben - nem lehet bizonyítékként figyelembe venni.

Az egriek elnöke a Bartolo Consolo LEN-elnöknek és Szakadáti László igazgatónak címzett levélben azt is hozzáteszi, hogy a delegátus jelentésében szerepelnie kellett a sérülés súlyosságának, így a videó bizonyító erejének hiánya sem akadálya az arányos szankciónak.

"Sajnáljuk, hogy az ilyen döntések nem segítik elő a vízilabda népszerűsítését, és semmiféle visszatartó erejük sincs. Nem akarunk bosszút, de arányos szankciót szeretnénk elérni. Kérjük a sérelmes határozat felülvizsgálatát annak hatályon kívül helyezésével és új határozat meghozatalával. Kérem, hogy tekintsék e-mailemet hivatalos fellebbezésnek " - áll a levélben.

Halmos R. arra is kitér, hogy a LEN hamarosan a Magyar Vízilabda Szövetségtől is meg fogja kapni a klub törekvéseit támogató elektronikus üzenetet. Az egri egyesület elnöke azt szeretné elérni, hogy a LEN vezetői fogadják Rómában az ügyben.