Bukott a BL meglepetéscsapata

Infostart
2006. február 12. 16:21
Tovább tart a Glasgow Rangers vesszőfutása a skót labdarúgó-bajnokságban. Roy Keane-ék ezúttal a városi rivális Celtictől kaptak ki egy góllal.

Elbukta a skót futballbajnokság örökrangadóját a Rangers. A glawgow-i együttes hazai pályán 1-0-ra kapott ki a Celtictől. A gólt Zurawski szerezte a 11. percben. A két fővárosi csapat között már 21 pont a különbség a tabellán.

Két napja jelentették be, hogy a Rangers trénere, Alex McLeish az idény végén távozik az egyesülettől. A szakember négy esztendő után köszön el a glawgow-i klubtól. A stáb tagjai közül Jan Wouters pályaedző és Andy Watson asszisztens sem marad tovább.

David Murray klubelnök úgy nyilatkozott, hogy már előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a lehetséges utóddal. A sportvezető azt nem árulta el, hogy ki veheti át a távozó tréner helyét, de sokak szerint a francia Paul Le Guen a legfőbb esélyes. A szakember legutóbb a Lyon gárdáját irányította.

A Rangers bajnoki szereplése alapján akár hamarabb is indokolható lenne McLeish távozása, de a gárda a Bajnokok Ligájában a vártnál jobban szerepel, meglepetésre bejutott a 16 közé, ez pedig nem kevés pénzt jelent a klubnak.

A skót együttes negyeddöntőbe jutása már igazi bravúrnak számítana, annak ellenére, hogy nem egy sztárcsapattal, hanem a spanyol Villarreallal kell megküzdenie.