Szétszedték a Chelsea-t

Infostart
2006. február 11. 20:19
Az élen álló Chelsea óriási meglepetésre 3-0-ra kikapott a Middlesbrough otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában. A londoni gárda eddig összesen kapott 13 gólt. A játéknap rangadóján az Arsenal a hosszabbításban mentett pontot a vendég Bolton ellen (1-1). A Fulham 6-1-re kiütötte Gera Zoltán csapatát, West Bromwich Albiont.

A kiesés ellen küzdő Middlesbrough óriási meglepetésre 3-0-ra legyőzte a listavezető Chelsea-t az angol labdarúgó-bajnokságban. Ebben az idényben ez volt a londoni sztárcsapat második veresége a Premier League-ben.

Rochemback már a második percben gólt lőtt a Chelsea-nek, majd közvetlenül a szünet előtt Downing növelte a hazaiak előnyét. Lampardék a második félidőben sem tudtak újítani, sőt, a játékrész közepén Yakubu is betalált Cech kapujába, és ezzel beállította a 3-0-ás végeredményt.

José Mourinho, a Chelsea portugál vezetőedzője a héten azt ígérte, hogy csapata soronkövetkező nyolc meccsét megnyeri és április 9-én újra bajnok lesz. A szakember irányításával ez a gárda legsúlyosabb veresége.

A tabella második helyén álló Manchester United 3-1-re győzött a Portsmouth pályáján. Van Nistelrooy szerzett vezetést a vendégeknek a 18. percben, majd a szünet előtt Cristiano Ronaldo duplázott. A hazai gárda csak a meccs évégéhez közeledve tudott szépíteni.

A Chelsea bukása után Sir Alex Ferguson vezetőedző csapatát már "csak" 12 pont választja el az éllovastól.

Négy nyeretlen bajnoki összecsapás után győzött ismét a harmadik helyen állü Liverpool: Rafael Benitez vezetőedző együttese Hyypiä góljával idegenben 1-0-ra verte az újonc Wigant.

Az Arsenal 1-1-döntetlent játszott a vendég Boltonnal. Arsene Wenger vezetőedző csapata az elmúlt években alig-alig vesztett pontot otthont, de most a megszerzett egynek is örülnie kellett, hiszen Gilberto Silva a hosszabbításban egyenlített.

A Fulham 6-1-re lemosta hat gólt lőtt a Gera Zoltánt továbbra is nélkülöző vendég West Bromwich-ot, amelynek most is nehéz lesz a bajnokság hajrája.

További eredmények:
Aston Villa-Newcastle 1-2
Everton-Blackburn 1-0
Wigan-Liverpool 0-1