A Fradi Ankarában is hengerelt

Infostart
2006. február 11. 19:03
Nyugodtan várhatja a női kézilabda EHF Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját a Ferencváros, mert 14 góllal nyert török riválisa otthonában. A Debrecen otthon szerzett jelentős előnyt a Lublin ellen.

Nagy lépést tett a nyolc közé kerülés felé a Ferencváros, mivel Anarában 14 góllal, 46-32-re nyert a vendéglátók szemben az EHF Kupa nyolcaddöntőjének odavágóján.

A (lassan minden meccsén legalább 40 gólt szerző) budapesti együttes a második perctől végig vezetett, magabiztosan tartotta kézben a mérkőzést. 45 perc után volt először tízgólos a különbség, amely a végére még tovább nőtt.

Németh András vezetőedző alakulatában a válogatott átlövő Tóth Tímea 12 gólig jutott. A párharc budapesti mérkőzését egy hét múlva rendezik.

A Debrecen hazai pályán nyolcgólos előnyt szerzett a visszavágóra a lengyel Lublin ellen. A háromezer néző előtt játszó magyar csapat már az első félidő végére megnyugtató előnyre tett szert (15-7), a nyolcgólos különbséget azonban a folytatásban csak időlegesen tudta növelni.

A védekezése továbbra is hatékony maradt, a támadások viszont már nem voltak olyan eredményesek, mint az első szakaszban, így nyolcgólos előnnyel (24-16) utazhatnak a jövő szombati, chelmi visszavágóra. A magyar csapatban a kilenc góllal záró Orbán Annamária volt a legeredményesebb.