Trapattoni repült Stuttgartból

InfoRádió / MTI
2006. február 10. 08:46
A Stuttgart labdarúgócsapata megvált Giovanni Trapattoni vezetőedzőtől. A gárda az olasz szakember irányításával idén még egy gólt sem szerzett a Bundesligában, és a hetedik helyre csúszott vissza a tabellán.

Menesztették Giovanni Trapattonit, a Stuttgart labdarúgócsapatának vezetőedzőjét. A német klub meglepetésként tálalta az elhatározást, de már jó ideje benne volt a levegőben, hogy a Trapattoni edzősködése idején döntetlent döntetlenre halmozó stuttgartiaknak változtatniuk kell.

A Bundesliga tavaszi három fordulójában az együttes még nem rúgott gólt, legutóbb hazai pályán ért el 0-0-ás döntetlent a tabella második helyén álló Werder Bremennel szemben. A Stuttgart csak a hetedik a tabellán, így erősen kérdéses, hogy elér-e nemzetközi szereplésre jogosító helyezést. Ebben a szezonban még versenyben van az UEFA Kupában: február 16-án és 23-án az angol Middlesbrough-val küzd meg a továbbjutásért.

Trapattoni 2005 nyarán Matthias Sammert váltotta fel az edzői poszton. A klub csütörtökön késő este azt közölte, hogy személyes beszélgetésen tárták fel a 66 éves tréner előtt a lépés okait. Erwin Staudt klubelnök azt mondta, hogy Trapattoni "abszolút úriember" és "a világ legsikeresebb edzője" ugyan, de "munkája a csapattal nem alakult olyan hatékonyan és sikeresen", mint remélték. Trapattonit és munkatársait azonnali hatállyal szabadságolták. Az olasz sztáredző szerződése 2007. június 30-án járt volna le.