Matthäus győzelemmel debütált brazil csapatánál

InfoRádió / MTI
2006. február 6. 15:10
Hatalmas éljenzéssel fogadták Lothar Matthäust, a magyar labdarúgó-válogatott volt szakvezetőjét a brazil Paranaense szurkolói. A csapat egy góllal megnyerte bajnoki mérkőzését.

Győzelemmel mutatkozott be a brazil Atlético Paranaense kispadján Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya. A német szakember együttese 1-0-ra győzött a Maringa elleni bajnoki mérkőzésen.

A helyi sajtó beszámolója szerint a szurkolók hatalmas ünneplésben részesítették Matthäust. Az Estado de Sao Paulo című lap internetes oldala arról számolt be, hogy a 11 ezer fős nézőközönség igazi sztárként fogadta Matthäust, akit jobban megéljeneztek, mint a játékosokat.

A tréner a nagy meleg ellenére elegánsan, nyakkendőben és rendkívül aktívan dirigálta a csapatot, alig ült a kispadon. A német szakember a mérkőzés után azt mondta, hogy a következő mérkőzéseken a csapat még jobban játszik majd. Matthäus elismerte, hogy ezúttal szerencsével szerezték meg a három pontot.

Az Atlético Paranaense nyolc találkozón szerzett 14 pontjával a második helyen áll csoportjában és szerdán az éllovas Rio Branco ellen lép pályára.

Lothar Matthäus megállapodása december 31-én járt le a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, január 30-án a korábban a Rapid Wien és a Partizan Beograd vezetőedzőjeként is tevékenykedő szakember 2006 végéig Brazíliába szerződött. A németországi világbajnokság idejére természetesen elszakad a csapattól, szakkommentátor lesz.