Jöttek a kövek, nyertek a vasasok

InfoRádió / MTI
2006. február 6. 06:03
A Pittsburgh Steelers nyerte a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságot, miután a Super Bowl detroiti döntőjében 21-10-re nyert a Seattle Seahawks csapata ellen. A szünetben a Rolling Stones lépett fel.

A Pittsburgh Steelers nyerte a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) döntőjét, miután két 7-0-s negyeddel 21-10-re legyőzte a Seattle Seahawks csapatát.

Pedig másként kezdődött, hiszen a Nemzeti-főcsoport (NFC) első helyén kiemelt Seattle egészen a második negyed hajrájáig vezetett, ekkor a Pittsburgh irányítója, Ben Roethlisberger hatpontos (touch down) találatot ért el és ettől kezdve végig a Steelers vezetett.

A szünetben a Rolling Stones adott koncertet a detroiti Ford Fielden 70 ezer néző előtt és ezúttal a zenéé és nem a véletlenül kivillanó melleké volt a főszerep…

A félidőben sikerült összerázni a Pittsburgh-öt, amely a folytatásban tulajdonképpen magabiztosan nyerte meg története ötödik Super Bowl trófeáját.

A döntő legjobb játékosa Hines Ward (Pittsburgh Steelers) lett.


A szünetben ezúttal a zenéé - és Mick Jaggeré - volt a főszerep (fotó: epa)

A mostani Super Bowl több rekordot is hozott: a 23 éves Pittsburgh-i irányító, Ben Roethlisberger lett minden idők legfiatalabb irányító-bajnoka, míg a legendás futójátékos, Jerome Bettis szülővárosában gyűjtötte be első és egyben utolsó bajnoki címét.

A Pittsburgh az NFL történetének első alakulata, amely utolsó, hatodik kiemeltként tudott győzni a Super Bowl-on.

XL Super Bowl: Pittsburgh Steelers-Seattle Seahawks 21-10 (0-3, 7-0, 7-7, 7-0)