Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nyert a Győr Oroszországban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Győr 21-19-re győzött az orosz Dinamo Volgograd otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseinek negyedik fordulójában. A szünetben a házigazdák még 13-11-re vezettek.

Két góllal győzött a Győr az orosz Dinamo Volgograd otthonában, és így továbbra is harcban maradt a negyeddöntőbe jutásért a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Mindkét csapat jó védekezéssel kezdett, így egyik félnek sem sikerült elhúznia a másiktól. A keményen záró oroszok vállsérülést okoztak az egyik legveszélyesebb győri játékosnak, a románok világbajnoki ezüstérmes átlövőjének, Gogirlának, aki nem tudta folytatni a mérkőzést. A 20. percben 7-6-ra vezetett a Volgograd. Egyre jobban védett a hazaiak kapusa, aki Kovacsicz Mónika négy ziccerét és Görbicz Anita két hétméteresét is megfogta. A vendégekben Bradeanu tartotta a lelket.

A második félidőben is folytatódott a kemény csata, a magyar bajnok tartalékosan is remekül tartotta magát, a Volgograd nem tudott elhúzni, igaz, a Győr pedig nem tudott vezetéshez jutni.

A két védelem továbbra is szenzációsan zárt, a kapusok is kitettek magukért, így ebben a szakaszban alig esett gól. A hajrában furcsa módon a Volgograd elfáradt, minden helyzetét elhibázta, míg a Győr jobban összpontosított, és Bradeanunak, a sérüléséből felépült, ezúttal visszatért Vérten Orsolyának, illetve jól teljesítő védelmének köszönhetően megérdemelten nyert 21-19-re.

Az idegenbeli sikerrel Róth Kálmán szövetségi edző csapata életben tartotta a reményt, hogy bekerüljön a legjobb nyolc közé.