Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Talmácsi részt vehetne a következő Dakaron; Szalay még jobb szereplést vár

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A tervek szerint Talmácsi Gábor részt vehet a következő Dakar-ralin a Szalay Dakar Team motorosaként. Ezt Szalay Balázs, a csapat vezetője mondta élménybeszámolóján, majd az InfoRádiónak adott interjújában is megerősítette. Hozzátette ugyanakkor, hogy a motoros menedzsere még nem mondott igent az ötletre.

Sztárversenyzőt csábít a jövő évi Dakar-ralira a Szalay Dakar Team. Szalay Balázs, a csapat vezetője az InfoRádióban elmondta, hogy miután megkereste Talmácsi Gábort, a motoros először ellenezte az ötletet, ugyanis az induláshoz a gyorsasági motoros világbajnokságban szereplő istállója, a Scot Honda csapata nem feltétlenül járulna hozzá.

Egy hosszabb beszélgetés után azonban Talmácsi érdeklődését is felkeltette a lehetőség. Szalay Balázs azt mondta, hogy a motoros menedzsere még nem bólintott rá az ajánlatra. (Ezen a ponton - 11 hónappal a következő Dakar-rali előtt - persze nem kizárt, hogy mindez inkább pr-fogás, mint valós, könnyen kivitelezhető ötlet.)

Szalay Balázs szerint biztosan lesz változás a csapatában, de azt nem tekinti egyértelműnek, hogy Varga Ákos jövőre már nem indul motorral. A pilóta úgy látja, hogy a kérdésre néhány hónap múlva lenne érdemes visszatérni, Varga viszont az InfoRádiónak is megerősítette: nem változtat elhatározásán.

Az idei eredményekkel összességében elégedett Szalay Balázs arra is kitért, hogy az Opellel való esetleges szorosabb együttműködés esetén arra is látna esélyt, hogy a legjobb 20-ba, vagy akár a 10-be is bekerüljön.

A 28. Dakar-ralin a Szalay Balázs, Bunkoczi László autós páros a 29. lett, míg Varga Ákos a motorosoknál a 60. helyen végzett, az utolsó gyorsasági ugyanakkor az igen előkelő nyolcadik időt érte el. A sebességhatár-túllépés miatt kiosztott büntetés nélkül Varga - szurkolói számításai alapján - a 30 közé is magabiztosan bekerülhetett volna.