eur:
394.05
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Lemondott Furulyás János az egyesület elnöki posztjáról

A csütörtöki elnökségi ülésen bejelentette lemondását Furulyás János, a Ferencvárosi Torna Club elnöke. A posztra Sipos Jenő, a vám- és pénzügyőrség kommunikációs vezetője a legesélyesebb.

Lemondott Furulyás János, az FTC elnöke. A klubvezető a csütörtöki elnökségi ülésén jelentette be, hogy távozik posztjáról, és egyben jelezte, hogy nem kíván részt venni a hétfői közgyűlésen.

Az elnök megbízatása január 31-én járt volna le. Furulyás Jánost az utóbbi időben rengeteg támadás és kritika érte a klub anyagi helyzetével, továbbá a labdarúgócsapat gyenge szereplésével kapcsolatban.

Furulyás János elmondta, hogy már májusban jelezte, hogy a lejáró elnöki mandátumomat nem akarja hosszabbítani. Az okokról egyelőre nem beszél. Furulyás János hozzátette, hogy a labdarúgócsapatot működtető részvénytársaságban betöltött elnöki tisztségétől egyelőre nem vált meg. A folytatásról a cég közgyűlése dönt.

Az elnök utódjaként több ismert név is felvetődött: Sipos Jenő, a vám- és pénzügyőrség kommunikációs vezetőjének, Sugár Andrásnak, a T-Mobil egykori első emberének, Jakabházy László egyetemi docensnek és Papp Albertnek, a vízilabda-szakosztály volt elnökének neve is.

A klub számára létfontosságú az Üllői úti hat plusz kéthektáros, állami tulajdonú terület értékesítése, de az egyetlen befektetőjelölt ajánlatát még nem fogadta el a Kincstári Vagyoni Igazgatóság, ezért előfurdulhat, hogy a hétfői elnökségi ülésen még nem választanak elnököt, és az MLSZ-hez hasonlóan egy ad hoc bizottság irányítja az egyesületet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×