Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lemondott Furulyás János az egyesület elnöki posztjáról

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A csütörtöki elnökségi ülésen bejelentette lemondását Furulyás János, a Ferencvárosi Torna Club elnöke. A posztra Sipos Jenő, a vám- és pénzügyőrség kommunikációs vezetője a legesélyesebb.

Lemondott Furulyás János, az FTC elnöke. A klubvezető a csütörtöki elnökségi ülésén jelentette be, hogy távozik posztjáról, és egyben jelezte, hogy nem kíván részt venni a hétfői közgyűlésen.

Az elnök megbízatása január 31-én járt volna le. Furulyás Jánost az utóbbi időben rengeteg támadás és kritika érte a klub anyagi helyzetével, továbbá a labdarúgócsapat gyenge szereplésével kapcsolatban.

Furulyás János elmondta, hogy már májusban jelezte, hogy a lejáró elnöki mandátumomat nem akarja hosszabbítani. Az okokról egyelőre nem beszél. Furulyás János hozzátette, hogy a labdarúgócsapatot működtető részvénytársaságban betöltött elnöki tisztségétől egyelőre nem vált meg. A folytatásról a cég közgyűlése dönt.

Az elnök utódjaként több ismert név is felvetődött: Sipos Jenő, a vám- és pénzügyőrség kommunikációs vezetőjének, Sugár Andrásnak, a T-Mobil egykori első emberének, Jakabházy László egyetemi docensnek és Papp Albertnek, a vízilabda-szakosztály volt elnökének neve is.

A klub számára létfontosságú az Üllői úti hat plusz kéthektáros, állami tulajdonú terület értékesítése, de az egyetlen befektetőjelölt ajánlatát még nem fogadta el a Kincstári Vagyoni Igazgatóság, ezért előfurdulhat, hogy a hétfői elnökségi ülésen még nem választanak elnököt, és az MLSZ-hez hasonlóan egy ad hoc bizottság irányítja az egyesületet.