Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hiddink szívesen lenne angol kapitány

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Guus Hiddink örömmel elvállalná az angol labdarúgó-válogatott szakvezetői posztját. Ezt a tréner menedzsere mondta a BBC-nek. Hiddink előszeretettel dolgozik válogatottak élén - mellékállásban.

Az első számú külföldi jelölt, Guus Hiddink szívesen elvállalná az angol labdarúgó-válogatott irányítását. Erről Cees van Nieuwenhuizen, a tréner menedzsere beszélt a BBC-nek.

A jelenleg az Eindhovennél dolgozó, de mellékállásban az ausztrál nemzeti együttest is irányító holland szakember ügynöke jelezte, az angol szövetség (FA) nem vette fel a kapcsolatot vele, de Hiddinket érdekelné az FA ajánlata.

Sven-Göran Eriksson utódlása azért került szóba, mert a hét elején eldőlt, hogy a svéd szakvezető a nyári világbajnokság után mindenképpen távozik posztjáról.

Hiddink saját bevallása szerint is nagyon szeret szövetségi kapitányként dolgozni, ezért az Eindhovennel is olyan szerződést kötött, hogy elvállalhasson ilyen pozíciót mellékállásban. Az ausztrálok ajánlatára is igent mondott, majd az ország csapatát - története során másodszor - kivezette a németországi vébére.

A világ legjobb edzői között számon tartott Hiddink az előző világbajnokságon a társrendező Dél-Koreát irányította, és minden várakozást felülmúlva egészen az elődöntőig vezette az ázsiai együttest, amely végül negyedik lett.