eur:
393.36
usd:
367.69
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Kérdéses Lendvay szereplése

Fazekas Nándor sérülése rendbe jött, így ő biztosan ott lehet a csütörtökön kezdődő svájci kézilabda Európa-bajnokságon. A magyar válogatott célja a hat közé kerülés.

Továbbra is kérdéses Lendvay Péter szereplése a svájci férfi kézilabda Európa-bajnokságon. A játékosnak a Horvát-szlovén Kupán a lövőkezén megsérült a kisujja, kedden újabb vizsgálat vár, és csak akkor derül ki, hogy ő is a magyar válogatott rendelkezésére állhat-e. Ha nem, akkor a helyére behívott Grebenár Gábor szerepelhet a kontinenstornán.

Skaliczki László szövetségi kapitány elmondta, hogy Fazekas Nándor bokáját ugyan kell még kezelni, de ezzel együtt ott lehet az Eb-n. A kapus szintén a Horvát-szlovén Kupán sérült meg.

A címvédő németektől pénteken és szombaton is kikapott magyar válogatott, majd vasárnap érkezett haza a felkészülési túráról. A játékosok hétfőre pihenőt kaptak, legközelebb kedden délután edzenek együtt a Körcsarnokban.

A csapat szerdán utazik el Svájcba, ahol csütörtöktől sorrendben Dánia, Szerbia és Montenegró, majd Izland együttesével mérkőzik. Ha az első háromban végez csoportjában, vagyis továbbjut a középdöntős szakaszba, két játékos cseréjére nyílik lehetőség.

A Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos célkitűzése szerint a magyar válogatottnak az első hatba kell kerülnie az Európa-bajnokságon. Hasonló elvárás volt a magyar női válogatottal szemben a decemberi szentpétervári világbajnokság előtt, majd Németh András szövetségi kapitány együttese bronzérmet szerzett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×