eur:
394.74
usd:
371.32
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Jófej középhátvédek

Vasárnap a Juventus és a Manchester United sem csatárainak köszönhetően nyert hazájában. A Chelsea és a Lyon meglepetésre otthon veszített pontot. A Barcelona Eto'o nélkül is megállíthatatlan.

Nem a támadószekció, hanem az első számú középhátvéd eredményes játéka hozta meg a sikert az élen álló Juventusnak. A klasszis csatárok és középpályások ezúttal háttérbe szorultak, a torinói gárda hamar egygólos hátrányba is került az Empoli ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában.

A megmentő, Fabio Cannavaro alig negyed óra után egyenlített, majd a hajrához közeledve újabb gólt fejelt, a címvédő Juventus pedig 2-1-re nyert. A klub gólrekordere, Alessandro del Piero is duplázhatott volna, ám a csatár kétszer is a kapufát találta el. A hétközi pontvesztés után maradt nyolc pont a Juventus előnye a tabellán.

A torinóiak fő riválisai könnyedén nyertek: a második helyen álló Inter 3-0-lal küldte haza a Palermót, a Milan - rácáfolva a szokottnál jóval gyengébb idegenbeli mérlegére - szintén simán, 3-0-ra győzött a Siena otthonában, míg a Fiorentina 2-0-ra nyert a vendég Messina ellen. Nem elhibázott az igyekezet, hiszen a Roma bombaformában kezdte az évet: a Milan és a Reggina legyőzése után vasárnap Udinében 4-1-re nyert. A meglepően magabiztos sikert azért az is indokolhatja, hogy az Udinese 70 percig emberhátrányban küzdött.

Az angol bajnokság vasárnapi rangadóját is egy válogatott középhátvéd fejese döntötte el. A Manchester United Rio Ferdinand jól sikerült bólintásával győzte le 1-0-ra a Liverpoolt az Old Traffordon. Az élen álló Chelsea nem kis meglepetésre csak 1-1-es döntetlent ért el a Charlton otthonában. José Mourinho vezetőedző nem kesergett sokáig a pontvesztésen, inkább a forduló előtti hibátlan hazai mérleget és a változatlanul tetemes (14 pontos) előnyt hangsúlyozta.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe bekerült másik londoni csapat, az Arsenal még egy pontra sem volt jó a 23. fordulóban. Thierry Henry-ék 1-0-ra kikaptak az Everton otthonában. A csapat egy héttel korábban még 7-0-ra kiütötte a Middlesbrough-t. A Tottenham nem használta ki fő riválisa botlását: csak gólnélküli döntetlent ért el a vendég Aston Villa ellen.

Spanyolországban hetek óta minden a Barcelonáról szól. A katalán együttes sorozatban 18. tétmeccsén győzött, bár a bajnokság 20. fordulójában az lett volna a meglepetés, ha nem nyer hazai pályán a sereghajtó Alaves ellen. A kiscsapat az első félidőben még bátran támadott, a második félidőben Ronaldinho büntetőt hibázott, de a Barcelona az Afrika Kupán három góllal bemutatkozó kameruni csatár, Samuel Eto'o nélkül is összehozott két gólt, így 2-0-ás sikerrel zárult a meccs.

A riválisok közül már Valencia tekinthető a legkomolyabbnak. A gyorsan népszerűvé vált edző, Quique Sánchez Flores egyre masszívabb gárdát kovácsol a tavaly még gyengélkedő csapatból, amely ezúttal David Villa duplájával 2-0-ra nyert a Betis pályáján, és jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzte az Osasunát. A pamplonai gárda lendülete az őszi sikerek után kifulladni látszik, bár még vezetést szerzett a Villarreal otthonában, végül Juan Román Riquelme két 11-esből szerzett gólja miatt 2-1-es vereséggel távozott az El Madrigalból.

Egy ideig a Real Madrid is vesztésre állt a vendég Cadizzal szemben, de Roberto Carlos és David Beckham igazolta jó hírét egy-egy szabadrúgásból szerzett góllal, a hajrában pedig Robinho állította be a 3-1-es végeredményt. A Real most a negyedik a tabellán, hátránya három pont a Valenciával és az Osasunával szemben.

A sorozatban ötödik francia bajnoki címére hajtó Lyonnak a harmadik helyen álló Auxerre elleni rangadón be kellett érnie a döntetlennel. Juninhóék ugyan vezetést szereztek a vendégcsapat ellen, de az Auxerre az utolsó percben kiegyenlített (1-1). A második Bordeaux otthon 2-1-re nyert a Strasbourg ellen, de még így is 12 pont a lemaradása.

A Marseille előreléphetett volna a negyedik helyre, de idegenben 3-1-re kikapott a 23. forduló előtt még sereghajtó Ajacciótól. A vendégcsapat amúgy nem a legjobb napjait éli: szombaton a vereség előtt néhány órával robbant ki az "injekciós botrány". Az 1993-as győztes BL-döntő előtt a Marseille játékosai állítólag ismeretlen szert kaptak. Az UEFA már jelezte, hogy vizsgálatot indít az ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×