Az MTK nyerte a Zavadszky-emléktornát

Infostart
2006. január 22. 19:52
Négyezer néző előtt rendezték meg a Zavadszky Gábor-emléktornát a Papp László Sportarénában. Az eseményen a játékos korábbi klubjai és a Zavadszky barátai nevű együttes lépett pályára. A teremfutball az MTK sikerét hozta.

Az MTK nyerte a 32 évesen elhunyt Zavadszky Gábor emlékére rendezett teremlabdarúgó-tornát, miután a döntőben 4-2-re győzött a Ferencváros ellen. A Papp László Sportarénában rendezett eseményen 4000 szurkoló emlékezett a volt válogatott futballistára.

Az MTK és a Ferencváros mellett a 2000-ben bajnok Dunaferr és a Zavadszky Gábor barátai nevű csapat szerepelt. Ez utóbbi gárdában a tragikus hirtelenséggel, 32. életévében elhunyt futballista korábbi csapattársai - többek között Udvarácz Milán, Hajdu Attila, Vincze Ottó, Hrutka János, Telek András - jutottak szóhoz, illetve ebben a csapatban lépett pályára Lothar Matthäus volt szövetségi kapitány is.

A gólkirály Vincze Ottó, illetve a legjobb játékosnak választott Kanta József pénzdíját a Zavadszky-családnak ajánlotta fel. Vincze 150, Kanta 100 ezer forintot kapott.

A döntőben, az MTK-Ferencváros találkozó előtt Zavadszky Gábor ikerfiai, Roland és Norbert végezték el a kezdőrúgást.

Zavadszky Gábor, az Apollon Limassol négyszeres válogatott futballistája január 6-án ciprusi otthonában hunyt el. A boncolás utáni orvosi szakvélemény szerint szívinfarktus és tüdőembólia okozhatta halálát.