Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megint elbántak idegenben a Győrrel

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Második idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzésén is súlyos vereséget szenvedett a Győr női kézilabdacsapata. Görbicz Anitáék a csoportkör harmadik fordulójában 38-29-re kaptak ki a dán Aalborg otthonában.

Esélye sem volt a sikerre a Győrnek a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseinek harmadik fordulójában, de a magyar bajnok még a súlyos vereséget sem tudta elkerülni.

Az Aalborg elleni mérkőzés csaknem 45 perces késéssel kezdődött meg, mivel a kijelölt szlovák bírók a koppenhágai hóvihar miatt nem érkeztek meg a helyszínre. Az európai szövetség végül a városhoz közel tartózkodó Hakansson, Nilsson svéd kettőst kérte fel a találkozó dirigálására.

A Győr számára fontos lett volna a pontszerzés, hiszen a macedón Kometal Szkopje vendégeként 32-22-re kikapott, a múlt héten pedig csak két góllal, 25-23-ra verte az orosz Dinamo Volgogradot. Ezzel szemben az Aalborg pontot gyűjtött Volgogradban, és nyert a Szkopje ellen.

Remekül kezdett az Aalborg, és ez a lendület gyakorlatilag az egész mérkőzésen kitartott. A Győr rengeteg ziccert hibázott és alig tudta bevenni a kitűnő napot kifogó Lunde kapuját. Szinte már az első félidőben eldőlt a két pont sorsa, hiszen 21-13-as előnnyel vonulhatott a szünetre a dán együttes.

A folytatásban sem ment a Győrnek, a 38. percben már 28-16-ra vezetett az Aalborg, amely a későbbiekben cseresorával is magabiztosan őrizte a tekintélyes előnyt.

A 38-29-es vereséggel igen nehéz helyzetbe került Róth Kálmán vezetőedző együttese, mert ha a jövő vasárnap a Dinamo Volgograd otthonában sem szerez pontot, akkor nem kizárt, hogy utolsó lesz csoportjában, és a BL-negyeddöntőn túl a KEK-negyeddöntőt érő harmadik helyről is lecsúszik.