Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyárfás Csányit javasolja az MLSZ elnökének

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gyárfás Tamás, a 2012-es magyar-horvát Eb-pályázat szervezőbizottságának magyarországi elnöke a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) rendkívüli közgyűlése után megismételte: Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója lenne az ideális MLSZ-elnök.

Gyárfás Tamás a rendkívüli közgyűlés után, kötetlen beszélgetés keretében azt javasolta a küldötteknek: kérjék fel Csányi Sándort, az OTP vezetőjét, hogy vállalja el az MLSZ elnöki posztját.

A sportvezető azt mondta: nincs felhatalmazása az üzletembertől, hogy érte lobbizzon, de úgy véli, ha a magyar futball valamennyi szereplője a bankvezér mögé áll, az akkora erőt jelent, amelyre nem lehet nemet mondani.

Az Eb-pályázat szervezőbizottságának vezetője hozzátette: Csányi megválasztása esetén az elnökségbe 8-9 elismert üzletember - többek között Eppel János, a Porsche Hungária vezérigazgatója, Erdei Tamás, a Magyar Bankszövetség elnöke, Hernádi Zsolt, a MOL Rt. elnök-vezérigazgatója - kerülhetne, és csak 3-3 hely maradna a profi, illetve az amatőr képviselőknek.

Gyárfás garanciát kért arra, hogy akik nem értenek egyet vele, azok is elfogadják a többség álláspontját. A nyílt szavazás során egyetlen küldött adott hangot ellenvetésének.

Az OTP vezetője a Nemzeti Sportnak adott interjújában úgy nyilatkozott, hogy voltak tapogatózó megkeresések az amatőrök és a profik részéről, de nem gondolkozik azon, hogy az MLSZ élére álljon.

Csányi Sándor azt mondta: nem hinné, hogy ő lenne az ideális jelölt, ráadásul a futballszövetségben uralkodó állapotokkal sincs tisztában, ezért jelenleg nem foglalkozik a poszttal.