eur:
393.31
usd:
368.07
bux:
66094.65
2024. április 24. szerda György

Gyárfás Csányit javasolja az MLSZ elnökének

Gyárfás Tamás, a 2012-es magyar-horvát Eb-pályázat szervezőbizottságának magyarországi elnöke a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) rendkívüli közgyűlése után megismételte: Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója lenne az ideális MLSZ-elnök.

Gyárfás Tamás a rendkívüli közgyűlés után, kötetlen beszélgetés keretében azt javasolta a küldötteknek: kérjék fel Csányi Sándort, az OTP vezetőjét, hogy vállalja el az MLSZ elnöki posztját.

A sportvezető azt mondta: nincs felhatalmazása az üzletembertől, hogy érte lobbizzon, de úgy véli, ha a magyar futball valamennyi szereplője a bankvezér mögé áll, az akkora erőt jelent, amelyre nem lehet nemet mondani.

Az Eb-pályázat szervezőbizottságának vezetője hozzátette: Csányi megválasztása esetén az elnökségbe 8-9 elismert üzletember - többek között Eppel János, a Porsche Hungária vezérigazgatója, Erdei Tamás, a Magyar Bankszövetség elnöke, Hernádi Zsolt, a MOL Rt. elnök-vezérigazgatója - kerülhetne, és csak 3-3 hely maradna a profi, illetve az amatőr képviselőknek.

Gyárfás garanciát kért arra, hogy akik nem értenek egyet vele, azok is elfogadják a többség álláspontját. A nyílt szavazás során egyetlen küldött adott hangot ellenvetésének.

Az OTP vezetője a Nemzeti Sportnak adott interjújában úgy nyilatkozott, hogy voltak tapogatózó megkeresések az amatőrök és a profik részéről, de nem gondolkozik azon, hogy az MLSZ élére álljon.

Csányi Sándor azt mondta: nem hinné, hogy ő lenne az ideális jelölt, ráadásul a futballszövetségben uralkodó állapotokkal sincs tisztában, ezért jelenleg nem foglalkozik a poszttal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×