Eltemették Zavadszky Gábort

Infostart
2006. január 18. 17:12
Szerdán délután a rákoskeresztúri Újköztemetőben kísérték utolsó útjára Zavadszky Gábort, a ciprusi Apollon Limasszol január 6-án elhunyt labdarúgóját. A gyászszertartáson mintegy kétezren vettek részt.

Szerdán délután eltemették Zavadszky Gábort, az Apollon Limasszol január 6-án elhunyt futballistáját.

A gyászszertartás során a ravatalnál Dunai Antal, az Atlantában szerepelt olimpiai válogatott szakvezetője, a játékosok nevében pedig Füzi Ákos emlékezett meg a Ferencvárossal, az MTK-val és a Dunaferr-rel is magyar bajnokságot nyert futballistáról. A sírhelynél Hrutka János, a válogatott menedzsere is elbúcsúzott legjobb barátjától.

A temetésen körülbelül kétezren vettek részt, megjelent többek között Lamperth Mónika belügyminiszter, Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke, és képviseltette magát szinte valamennyi élvonalbeli klub is.

A négyszeres válogatott Zavadszky Gábor halálát a boncolás alapján valószínűleg szívroham és tüdőembólia okozta, de a szövettani vizsgálatok eredményét még nem közölték.

Vasárnap emléktornát rendeznek az elhunyt középpályás emlékére a Papp László Sportarénában az MTK, az FTC, a Dunaújváros, valamint a barátokból álló vegyescsapat részvételével. Ez utóbbi csapatban pályára lép a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus is. Az eseményre egységesen 777 forint a belépő.