Szalay büszke csapata sikerére

Infostart
2006. január 17. 00:17
Szalay Balázs elégedett, hogy az általa irányított csapat mindhárom magyar egysége teljesítette a 28. Dakar-ralit. A Szalay Dakar Team vezetője teljes pályafutását tekintve ötvenszázalékos mérleggel várhatja a jövő évi versenyt.

A Szalay Balázs, Bunkoczi László autós kettős a 29. lett, a motoros Varga Ákos a 60. helyen végzett, a Darázsi Zsolt vezettte kamionos trió pedig 17.-ként zárta a 28. Dakar-ralit.

Szalay Balázs az InfoRádióban azt mondta: sikerként éli meg az idei versenyt. A pilóta kitért arra, hogy most lényegesen többen estek ki, mint egy évvel ezelőtt, így a többi magyar egység nagy része sem jutott el a Rózsaszín-tó partjára. Ennek is tudható be, hogy ezúttal a magyarok nem tudták a tavalyi viadalon tapasztaltakhoz hasonlóan segíteni egymást.

Idén a Szalay, Bunkoczi kettőst elkerülték a nagyobb problémák, egyszer sem kellett a sivatagban éjszakázniuk. A 2005-ben remeklő a Palik László, Darázsi Gábor duó motorhiba miatt Afrikáig sem jutott el, majd féltávhoz közeledve az idén is meggyőzően haladó Kis Sándor, Czeglédi Péter páros versenyének az ifjabbik Belmondo vetett véget, a francia - minden bizonnyal egy súlyos navigációs hiba miatt - oldalról beleszállt a Nissanba, amelynek később fel kellett adnia a sivatagi versenyt.

Szalay Balázs az InfoRádióban azt mondta, most talán egyikük sem akar még a 29. Dakar-ralira gondolni, mert meglehetősen kifárasztotta őket ez a hosszú verseny. Az indulás - mint mindig - függ a szponzorok támogatásától is, de Szalay Balázs úgy véli, hogy a Szalay Dakar Team tagjai legközelebb is ott lesznek a - nagy valószínűséggel ismét lisszaboni - rajtnál, ő maga pedig tovább javítja most ötvenszázalékos örökmérlegét. A versenyző most nyolcszor vágott neki a sivatagnak, és eddig négyszer ért célba.

Varga Ákos korábban az RTL Klubnak úgy nyilatkozott, hogy jövőre már otthonról szeretné követni a versenyt. A motoros tavaly a 27. lett, idén viszont nehéz helyzetbe került, amikor az első afrikai szakaszok egyikén gyorshajtásért súlyosan megbüntették. Ezzel együtt a 14. gyorsasági szakaszon minden idők legjobb magyar motoros részeredményét érte el: a riválisok nem kis meglepetésére a nyolcadik lett.

Szalay Balázs kitért arra is, hogy örül a kamionos csapat célba érésének is, hiszen Darázsi Zsolték Dakarhoz közeledve számos technikai problémával küszködtek, így igazi versenyzésre már nem volt lehetőségük az utolsó szakaszokon.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Interjú Szalay Balázzsal
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást