eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Zidane nem akart elmaradni Henry-tól

A francia labdarúgó-válogatott két sztárja, Thierry Henry és Zinedine Zidane egyaránt három gólt szerzett csapata hétvégi bajnoki mérkőzésén. Az öt legerősebb európai bajnokság nézőire egyre kevesebb izgalom vár: mindenhol nagy előnnyel áll az élen a címvédő.

Semmit sem romlottak a 2005-ös bajnokok az elmúlt hónapokban. Anglia, Franciaország és Olaszország éllovasa egyaránt legalább tízpontos előnnyel vezet, a Barcelona előnye most hét pont, de a csapat nem tud nem nyerni, tehát most lefutottnak tűnik mindegyik pontvadászat. Németországban még nem folytatódtak a Bundesliga küzdelmei, ugyanakkor nehéz elképzelni, hogy a Bayern Münchentől bárki is elorrozza a salátástálat.

A hétvége egyik fő meglepetése a Manchester United veresége volt. Sir Alex Ferguson együttese az angol bajnokság 22. körében 3-1-re kikapott városi riválisától, a City-től. A derby nem tett jót a skót szakember idegeinek: rossz szokásához híven a játékvezető tevékenységét bírálta. Ferguson zaklatottsága érthető, hiszen 16 pont csapata hátránya a Chelsea-vel szemben. Az élen álló londoniak eddig összesen öt pontot veszítettek, így nem túlzás kijelenteni: Rio Ferdinandék valószínűleg akkor sem lesznek bajnokok, ha minden hátralévő meccsüket megnyerik.

A Chelsea egyébként meglehetősen nyögvenyelősen, de 2-1-re győzött a sereghajtó Sunderland otthonában. Az elmúlt évek teljesítményét ebben a bajnoki szezonban meg sem közelítő Arsenal most kárpótolta szurkolóit: 7-0-ra kiütötte a Middlesbrough-t. A Barcelona fő kiszemeltje, Thierry Henry három góllal vette ki a részét a sikerből.

Nem adta alább honfitársa, Zinedine Zidane sem. A Real Madrid sztárja néhány hete még azt mondta, hogy a németországi világbajnokság után dönt esetleges visszavonulásáról, ehhez képest középpályás létére három gólig jutott a Sevilla ellen 4-2-re megnyert összecsapáson a spanyol pontvadászat 19. körében. Kellett a fővárosiaknak ez a siker, hiszen ezzel valamelyest stabilizálták helyüket az élmezőnyben.

Fő riválisuk, a Barcelona megállíthatatlan: sorozatban 17. tétmeccsén győzött, ezúttal a Bilbao ellen 2-1-re. A katalánok ezzel tovább javították rekordjukat. A szurkolókat legfeljebb Deco buta kiállítása bosszantotta a hajrában. A forduló rangadóján a Valencia 2-0-ra nyert a vendég Osasuna ellen, és három pontra megközelítette a 2005 végéig remeklő pamplonai csapatot.

Olaszországban a Milan újabb idegenbeli veresége után nagyon messze került a Juventustól. A 12 pontos hátrányt látva a csapat legmerészebb szurkolói is inkább a Bajnokok Ligája-szerepléstől várják a sikert. A 19. forduló vasárnapi esti összecsapásán a Roma végig lendületesebben játszott a milánóiaknál a Stadio Olimpicóban, de a meccs csak a hajrában dőlt el, Mancini góljával győzött 1-0-ra a fővárosi gárda.

Az Inter megelőzte a Milant azzal, hogy hazai pályán 3-2-re nyert a Cagliari ellen. Adrianóék hátránya maradt 10 pont a Juventusszal szemben. A torinói gárda ezúttal 1-0-ra legyőzte a vendég Regginát a klub gólrekordere, Alessandro del Piero jóvoltából.

Franciaországban a riválisok megint bottal üthetik a Lyon nyomát. A együttes igazi európai nagycsapattá nőtte ki magát, és minden bizonnyal sorozatban ötödször lesz aranyérmes. A 22. fordulóban 2-0-ra nyert a Nancy pályáján. A második helyen álló Bordeaux ha nehezen is, de tartja 14 pontos hátrányát, miután 1-0-ra győzött a múlt héten szerződtetett Christian Vierivel támadó Monaco ellen.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×