eur:
394.86
usd:
370.64
bux:
65219.85
2024. április 19. péntek Emma

Szigorú ellenőrzés vár a magyar olimpikonokra

Még a torniói téli olimpia előtt szigorú ellenőrzés vár a magyar olimpikonokra. Erről Schmitt Pál beszélt az InfoRádiónak adott interjújában. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke ezúttal is az Európa-bajnok műkorcsolyázó Sebestyén Júliától várja a legjobb szereplést. Eddig 14 magyar sportoló kvalifikálta magát az olaszországi játékokra.

Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az InfoRádióban megerősítette, hogy szigorúan ellenőrzi az utazókat a torinói téli olimpia előtt. A sportvezető közölte: senkit sem gyanúsítanak, de az athéni tapasztalatokból okulva mindenkit ellenőriznek. Maga a vizsgálat is a legszigorúbb körülmények között zajlik, a mintákat pedig a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által elfogadott külföldi laboratóriumban vizsgálják meg.

A mostani eljárás egyfajta főpróba lesz a pekingi olimpia előtt. Schmitt Pál megjegyezte, hogy a téli olimpiára utazó magyar versenyzők nem veszik zaklatásnak a mostani szigorítást, hiszen előre jelezték nekik: a NOB-elvárásokkal összhangban a "zéró tolerancia" elvét alkalmazzák.

A MOB-elnök az InfoRádiónak adott interjújában arról is beszélt, hogy az olaszországi játékokra eddig indulási jogot szerzett 14 magyar sportolóhoz talán még csatlakoznak néhányan. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a kvalifikáció rendkívül nehéz volt.

Schmitt Pál azt mondta, hogy Sebestyén Júliától várja a legkiemelkedőbb eredményt. Megemlítette: a műkorcsolyázó már 2004-ben, a budapesti Európa-bajnokságon is bizonyított (akkor aranyérmes lett), és most is remek teljesítményre lehet képes.

A torinói téli olimpia február 10-én kezdődik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×