Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Putyin és Csányi egy szövetségben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Csányi Sándort, az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját választották az Európai Cselgáncs Szövetség tiszteletbeli alelnökének.

Vizer László Máriusz, a szövetség első embere, a Sopron labdarúgócsapatának tulajdonosa korábban több versenyre is meghívta a bankelnököt. Csányi Sándor az InfoRádiónak adott interjújában elmondta, hogy szoros együttműködése az Európai Judo Szövetséggel akkor kezdődött, amikor a 2004-es bukaresti Európa-bajnokság egybeesett az OTP romániai megjelenésével.

Csányi Sándor nagy elismerésnek érzi a most kapott címet, és örül annak, hogy az általa vezetett cégével valamelyest hozzájárulhatott a sportág magyar, illetve európai sikeréhez. Kiemelte, hogy a 2005-ös kairói világbajnokság már az európai dzsúdósok dominanciáját hozta. Az üzletember bízik abban, hogy az itthon minden szinten felfelé ívelő sportágban a tavalyi debreceni csapat Európa-bajnokság után hamarosan újra valamelyik magyar város adhat otthont neves világeseménynek.

A szervezet tiszteletbeli elnöke Vlagyimir Putyin orosz elnök, akinek kedvenc sportja a cselgáncs, és ő maga is rendszeresen dzsúdózik.

Az európai szövetség hétfői sajtótájékoztatóján Csányi Sándor és Tóth László, a magyar szervezet elnöke átadta az európai szövetség díját a világ- és Európa-bajnok Braun Ákosnak, a tavalyi év legjobb európai férfi cselgáncsozójának.