NBA: Pontrekord Torontóban

Infostart
2006. január 16. 08:48
A Toronto idénybeli klubcsúcsát megdöntve 129 pontot szórt a vendég New Yorknak az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. Nyögvenyelős győzelmet aratott a Portland és a Sacramento.

A Toronto Raptors – New York Knicks mérkőzés hőse a hazaiak játékosa, a 31 pontot szerző Jalen Rose volt. „Valaki kiragasztott egy papírt az öltözőszekrényemre, melyen az állt, hogy 33 éves leszek ebben a hónapban, ezért úgy gondoltam, kicsit fel kell pörgetnem a játékomat” – fogalmazott a torontói játékos.

A torontói Chris Bosh (23 pont) 58 százalékos hatékonysággal tüzelt. „Alighanem most nyújtottuk az egész szezon legteljesebb játékát. Nagyszerűen védekeztünk, sokkal jobban lepattanóztunk, több asszisztunk volt és sokkal hatékonyabban céloztunk” – foglalta össze a győzelem okait a Toronto raptors játékosa.

A Sacramento Kings szoros mérkőzésen gyűrte le az Orlando Magicet, nem utolsósorban a karriercsúcsnak számító 42 pontot szerző Mike Bibby-nek köszönhetően. Az Orlando viszont egyre mélyebbre csúszik, a vasárnapi volt sorozatban a nyolcadik veresége.