eur:
393.68
usd:
367.27
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Álsejknek közvetített volna klubot az angol kapitány

Közleményben fejezte ki teljes elkötelezettségét az angol labdarúgó válogatott iránt annak svéd szövetségi kapitánya. Sven-Göran Eriksson a hétvégén keveredett ismét kínos helyzetbe, miután egy magát dubai sejknek kiadó újságírót egy élvonalbeli angol csapat megvételére próbálta rávenni. A szakember ráadásul felajánlotta, hogy felrúgva szerződését a vébé után átvenné a csapat irányítását, és odacsábítaná David Beckhamet.

Magyarázkodásra kényszerült az angol labdarúgó-válogatott magánéleti botrányairól is elhíresült szövetségi kapitánya, akinek a legnagyobb brit vasárnapi bulvárlap, a News of the World állított kelepcét, amelybe a szakvezető a hatoldalas, fotókkal illusztrált leleplező cikk szerint bele is sétált.

Sven Göran Eriksson közleményben jelentette ki, hogy száz százalékig elkötelezett az angol válogatott mellett. "Ezt közöltem a labdarúgó-szövetséggel is, és igazán értékelem azt a hatalmas támogatást, amit tőlük kapok" - fogalmazott, majd hozzátette: "beszéltem a játékosokkal is, nagyon örülök a reakcióiknak és biztos vagyok abban, hogy a kapcsolatunk nem szenvedi meg a történteket".

A botrány azt követően robbant ki, hogy a News of the World bulvárlap "arab sejkje" nemrégiben Dubaiba utaztatta és a világ egyetlen hétcsillagos szállodájában, a tengerre épült Burdzs el-Arabban szállásolta el az 57 éves szakvezetőt és ügynökét.

Az "üzleti" vacsorán Eriksson maga vetette fel, hogy az álsejk megvásárolhatná az Aston Villa csapatát, amelyben a szakember ügynöke szerint 25 millió fontért ellenőrző részt lehet szerezni.

A svéd kapitány a lap szerint egyenes utalt arra, hogy a világbajnokság után elvállalná a birminghami klub menedzseri posztját, legalább annyiért - vagyis évi nettó ötmillió fontért -, amennyit szerinte José Mourinho, a Chelsea szakvezetője, az angol élvonal legjobban kereső klubedzője kap.

Erikssont 2008-ig szóló szerződés köti az Angol Labdarúgó Szövetséghez (FA), amelytől évi 3 millió font fizetést kap, de a kapitány a megbeszélésen az álsejknek kijelentette, hogy az idény végét követően "minden elképzelhető".

A szakvezető még azt is megígérte, hogy az Aston Villához csábítja David Beckhamet, aki jelenleg a Real Madridban játszik. Eriksson felfedte, hogy már beszélt is az angol válogatott csapatkapitányával, aki szerinte hajlandó lenne visszaköltözni Angliába.

Athole Still, Sven-Göran Eriksson ügynöke vasárnap a BBC rádiónak elismerte ugyan a tárgyalás tényét, a News of the World eljárását azonban gyalázatos kelepcének nevezte, és határozottan cáfolta, hogy a szakvezető bármikor is az FA-vel fennálló szerződése felrúgásáról beszélt volna.

Still szerint Eriksson valóban szóba hozta lehetséges szerepét az Aston Villánál, de ez csak "elvi jelentőségű ... mivel a futballban soha nem tudja az ember, mi fog történni".

Erikssonnak nem ez az első nyilvános sajtóbotránya. A 2002-es világbajnokság előtt magánéleti kicsapongásaitól volt hangos a bulvársajtó, a 2004-es Eb előtt pedig attól, hogy a Chelsea vezérigazgatójával látták egyezkedni, majd nem sokkal később ismét szerelmi botrányaival került a címlapokra.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Mérsékelt elmozdulásokkal kezdődhet a kereskedés az irányadó európai tőzsdéken a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×