eur:
394.13
usd:
368.78
bux:
66295.2
2024. április 25. csütörtök Márk

Európai élcsapatnál folytathatja Halmosi Péter

Próbajátékra hívta a skót Celtic a magyar bajnok Debrecen játékosát, a nyolcszoros válogatott Halmosi Pétert. A labdarúgó csütörtökig lesz Skóciában, ahol orvosi vizsgálaton és edzéseken vesz részt.

Nagy lehetőség előtt áll Halmosi Péter, a Debrecen futballistája, hiszen az európai labdarúgás egyik neves együttese, a glasgow-i Celtic hívta próbajátékra.

A baloldali középpályás hétfőtől csütörtökig tartózkodik Skóciában, ahol orvosi vizsgálat és néhány edzés szerepel a programjában, valamint tárgyal a skót klub vezetőivel esetleges szerződéséről is.

A Celtic tavalyi legnagyobb igazolása minden bizonnyal a Manchester Unitedtől érkező Roy Keane leigazolása volt. Az ír középpályás egyébként augusztusban még a Manchester United színeiben Halmosi Péter ellen futballozott a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Ha a nyolcszoros válogatott Halmosi Péter sikerrel jár vendégszereplése során, kiemelkedő együtteshez kerülhet.

Az 1888-ban alapított Celtic ugyanis Skócia legnagyobb múltú együttese. A zöld-fehér gárda 39-szeres bajnok, 33-szoros skót kupagyőztes, 12-szer pedig megnyerte a Ligakupát is. A csapat 1967-ben BEK-győztes volt.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×