Európai élcsapatnál folytathatja Halmosi Péter

Infostart
2006. január 15. 13:35
Próbajátékra hívta a skót Celtic a magyar bajnok Debrecen játékosát, a nyolcszoros válogatott Halmosi Pétert. A labdarúgó csütörtökig lesz Skóciában, ahol orvosi vizsgálaton és edzéseken vesz részt.

Nagy lehetőség előtt áll Halmosi Péter, a Debrecen futballistája, hiszen az európai labdarúgás egyik neves együttese, a glasgow-i Celtic hívta próbajátékra.

A baloldali középpályás hétfőtől csütörtökig tartózkodik Skóciában, ahol orvosi vizsgálat és néhány edzés szerepel a programjában, valamint tárgyal a skót klub vezetőivel esetleges szerződéséről is.

A Celtic tavalyi legnagyobb igazolása minden bizonnyal a Manchester Unitedtől érkező Roy Keane leigazolása volt. Az ír középpályás egyébként augusztusban még a Manchester United színeiben Halmosi Péter ellen futballozott a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Ha a nyolcszoros válogatott Halmosi Péter sikerrel jár vendégszereplése során, kiemelkedő együtteshez kerülhet.

Az 1888-ban alapított Celtic ugyanis Skócia legnagyobb múltú együttese. A zöld-fehér gárda 39-szeres bajnok, 33-szoros skót kupagyőztes, 12-szer pedig megnyerte a Ligakupát is. A csapat 1967-ben BEK-győztes volt.