eur:
394.05
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szalay Balázsék magabiztosan haladnak Dakar felé

A versenyben maradt magyarok jól szerepeltek a Dakar-rali 12. gyorsasági szakaszán, és egyre közelebb kerülnek Dakarhoz. A motorosoknál csütörtökön a címvédő francia Cyril Despres volt a leggyorsabb, az autósoknál a francia Luc Alphand győzött, honfitársa, Stéphane Peterhansel már csak a negyedik az összetettben.

Cyril Despres negyedik részsikerét aratta a 28. Dakar-ralin, de az összetettben még így több mint fél óra a hátránya az élen álló spanyol Marc Comával szemben. Varga Ákos a nem hivatalos eredmények szerint a 38. időt érte el, az összetettben a 66. helyről várhatja a pénteki folytatást.

Az autósoknál az első 47 kettős ideje alapján ezúttal a francia Luc Alphand volt a leggyorsabb, és az összetettben is az élre állt. Címvédő honfitársa, a szintén Mitsubishivel versenyző Stéphane Peterhansel egy fának rohant, autója megrongálódott, és emiatt csak több mint három és negyedórás késéssel ért célba, így az összetettben a negyedik helyre csúszott vissza. Ezzel gyakorlatilag semmi esélye nem maradt az újabb sikerre.

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a nem végleges eredmények szerint a 36. időt érte el, az összetettben pedig a 35. helyről várhatja a folytatást.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×