A magyar kormány 66 milliárdot adna a 2012-es Eb-re

Infostart
2006. január 10. 13:11
A magyar kormány a központi forrásból 66 milliárdot szánna a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságra, ha a magyar-horvát pályázat nyerné el a rendezés jogát. Erről Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke beszélt azután, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Parlamentben fogadta a pályázat magyar szervezőbizottságát.

Az előzetes tervek alapján összesen 160 milliárd forintot fordítanának a kontinensviadalra. Ebből hatvanhat milliárd származna központi forrásból, míg a maradék részt az önkormányzatok, a Nemzeti Fejlesztési Terv, valamint magántőke bevonásával biztosítanák.

Csak a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciója 60 milliárd forintba kerülne. Az Európa-bajnokság magyarországi meccseit a Puskás Stadion mellett három vidéki helyszínen, Székesfehérvárott, Győrött és Debrecenben rendeznék.

Ábrahám Attila hozzátette, hogy a magyar-horvát pályázat esélyeit nem javítja a futballvezetők közötti harc, de bízik benne, hogy az eredményt lényegesen nem befolyásolja. Hangsúlyozta, hogy a kormánynak fontos a kandidálás sikere.

Gyárfás Tamás, a magyar szervezőbizottság múlt héten felkért elnöke azt mondta, hogy jelentős csúszásban vannak, feszített tempóban kell dolgozniuk, hiszen a részletes pályázati anyag leadási határideje május vége, és a decemberi végleges UEFA-döntés után 2010-ig a stadionoknak el kell készülniük.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást