Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Január végétől Szudánban túrázik a Honvéd

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Honvéd labdarúgócsapata jótékonysági, illetve felkészülési céllal két hetet tölt Szudánban.

Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség elnöke, a túra ötletgazdája elárulta, hogy először a magyar válogatottra gondoltak, de mivel jelenleg nincs szövetségi kapitánya a csapatnak, új együttes után kellett nézniük. Ekkor kerültek képbe a kispestiek, mivel 50 évvel ezelőtt az akkor Puskás Ferenc nevével fémjelzett gárda három mérkőzést is játszott az afrikai országban, és mindannyiszor nyert. A Honvéd január 31-én utazik Szudánba, és 14 napot tölt ott.

"A Honvéd öt mérkőzést játszik három helyszínen, az egyiket a szudáni válogatottal a 70 ezer férőhelyes nemzeti stadionban, és a találkozót várhatóan telt ház előtt rendezik. A másik négy összecsapáson helyi klubokkal találkozik a kispesti csapat, amelynek egy forintjába sem kerül a szudáni utazás" - mondta Bolek Zoltán.

A találkozók összes bevételét - azaz nem csak a jegyekből, de a reklámokból származót is - az első magyar afrikai kórház felépítésére fordítják a szervezők.

A magyar delegációval tart a legendás Aranycsapat kapusa, Grosics Gyula - ő tagja volt az 50 éve Szudánban túrázó Honvédnak - is, aki így éppen ott ünnepli majd 80. születésnapját február 4-én, és tiszteletére fogadást tart a szudáni államelnök. Rajta kívül a korábbi legendák közül szintén kiutazik Fenyvesi Máté és Várhidi Pál.