eur:
394.2
usd:
369.75
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Január végétől Szudánban túrázik a Honvéd

A Honvéd labdarúgócsapata jótékonysági, illetve felkészülési céllal két hetet tölt Szudánban.

Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség elnöke, a túra ötletgazdája elárulta, hogy először a magyar válogatottra gondoltak, de mivel jelenleg nincs szövetségi kapitánya a csapatnak, új együttes után kellett nézniük. Ekkor kerültek képbe a kispestiek, mivel 50 évvel ezelőtt az akkor Puskás Ferenc nevével fémjelzett gárda három mérkőzést is játszott az afrikai országban, és mindannyiszor nyert. A Honvéd január 31-én utazik Szudánba, és 14 napot tölt ott.

"A Honvéd öt mérkőzést játszik három helyszínen, az egyiket a szudáni válogatottal a 70 ezer férőhelyes nemzeti stadionban, és a találkozót várhatóan telt ház előtt rendezik. A másik négy összecsapáson helyi klubokkal találkozik a kispesti csapat, amelynek egy forintjába sem kerül a szudáni utazás" - mondta Bolek Zoltán.

A találkozók összes bevételét - azaz nem csak a jegyekből, de a reklámokból származót is - az első magyar afrikai kórház felépítésére fordítják a szervezők.

A magyar delegációval tart a legendás Aranycsapat kapusa, Grosics Gyula - ő tagja volt az 50 éve Szudánban túrázó Honvédnak - is, aki így éppen ott ünnepli majd 80. születésnapját február 4-én, és tiszteletére fogadást tart a szudáni államelnök. Rajta kívül a korábbi legendák közül szintén kiutazik Fenyvesi Máté és Várhidi Pál.

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 15:50
×
×
×
×