Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hétfőn este a Hidegkuti Stadionban emlékeznek Zavadszky Gáborra

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
AZ MTK Baráti Köre héftőn este hét órától megemlékezést tart a Hidegkuti Stadionban Zavadszky Gábor tiszteletére, az eseményen az FTC Baráti Köre is képviselteti magát. A két csapattal korábban egyaránt magyar bajnoki címet szerzett futballista Cipruson pénteken este hunyt el 32 évesen. A holttestet legkésőbb szerda hajnalban hozzák haza.

A szervezők klubhovatartozástól függetlenül mindenkit várnak a megemlékezésre. Az eseményen a játékos nevelőegyesületének, a Ferencvárosnak a Baráti Köre is képviselteti magát.

A két baráti kör közösen emléksétát szervez a Hungária körúti stadionból az Üllői útra, a Ferencváros pályájára. A két csapat vezetői, játékosai együtt vesznek részt az emléksétán, a menetet a két csapatkapitány, Végh Zoltán és Lipcsei Péter vezeti.

Zavadszky Gábor az elmúlt évben az Apollon Limasszolban szerepelt, korábban itthon az MTK és az FTC mellett a Dunaferr-rel is bajnok lett. A Magyar Labdarúgó Szövetség, a Ferencváros és az MTK egyaránt saját halottjának tekinti a futballistát.

Hrutka János, a magyar labdarúgó-válogatott menedzsere azt mondta, hogy kedden, vagy legkésőbb szerda hajnalban szállítják haza a holttestet. Zavadszky Gábor halálát a szakértők szerint valószínűleg tüdőembólia és szívinfarktus okozhatta, pontosabb eredmény egy héten belül, a szövettani vizsgálat után várható.

A négyszeres válogatott középpályást - korábbi játékostársa és barátjának tájékoztatása szerint - a rákoskeresztúri temetőben helyezik örök nyugalomba.