Kis híján elszórakozta előnyét a Dunaferr a Lada ellen

Infostart
2006. január 7. 17:42
A Dunaferr hazai pályán 30-27-re nyert az orosz sztárcsapat, a Lada Togliatti ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportmeccseinek első fordulójában. A magyar csapat kis híján elszórakozta tízgólos előnyét, de a hajrában magához tért.

A dunaújvárosi együttes védekezésével a mérkőzés elején nem tudott mit kezdeni az orosz szövetségi kapitány, Jevgenyij Trefilov csapata: Ferling Bernadették 6-1-re is vezettek. A Togliatti azután magához tért, valamelyest felzárkózott, de a szünetben még így is három góllal vezetett a hazai együttes.

A második félidőt is a kiválóan védekező Dunaferr kezdte jobban, az oroszok meglepően gyengén játszottak egészen a 45 percig. Kiss Szilárd tanítványai 26-16-os vezetés után talán azt hitték, hogy véget ért a meccs, érthetelenül leálltak, rendkívül passzívan kézilabdáztak. Több se kellett a Ladának, feljött 28-25-re.

A dunaújvárosiak hosszú gólcsendjét Kindl Gabriella törte meg, ezután ismét taktikus játékkal rukkolt elő a magyar bajnoki ezüstérmes, és három gólt megőrzött előnyéből.