Kisék folytathatják a versenyt

InfoRádió / MTI
2006. január 6. 18:19
Kis Sándor a Magyar Rádió Sportvilág című adásában elmondta: sikerült olyan állapotba hozniuk a délelőtti balesetben megsérült autót, hogy jelentős időbüntetéssel, de szeretnék folytatni a versenyt, ha erre a szervezőktől engedélyt kapnak.

A 341-es rajtszámmal versenyző egykori Forma-1-es pilóta, Paul Belmondo (a színész Jean-Paul Belmondo fia) az InfoRádió információi szerint oldalról merőlegesen szállt bele Kisék autójába, akik szabályosan haladtak a Dakar-rali pénteki, speciális szakaszának 10. kilométerénél.

Az ütközés Kis Sándor ajtaját érte. A magyar páros 110 méteren keresztül bukfencezett az autójával, és bár az autó totálkáros lett, a magyar versenyzők jól vannak.

"Szerencsére kipörögte magát az autó, sehol sem akadt meg, így nem tört össze. Az ajtókat kellett helyrehozni, illetve a futóműveket lecserélni. Mivel a motor ép és működik, úgy döntöttünk, folytatjuk a versenyt. Reméljük, a mezőny után engednek minket."- mondta Kis Sándor.

Paul Belmondo navigációs problémák miatt szállt bele Kisék 145 km/órával száguldó autójába. Neki - a korábbi hírekkel ellentétben - nem esett baja, navigátora, Bernard Irissou viszont az ujját törte a balesetben. Szakértők szerint a pénteki az idei Dakar-rali legnehezebb szakasza.

A mai szakaszon az autósok között a címvédő francia Stéphane Peterhansel, Jean-Paul Cottret páros érte el a legjobb időt, az összetettben honfitársaik, Luc Alphand és Gilles Picard kerültek az élre. Szalay Balázs a 42. lett.

A motorosoknál a chilei Carlo de Gavardo volt a leggyorsabb, az összetettben továbbra is a spanyol Marc Coma vezet. Varga Ákos a 47. időt érte el.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást