Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Jöttünk, mint a távirat\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az autósoknál a francia Thierry Magnaldi, a motorosoknál pedig a chilei Carlo de Gavardo volt a leggyorsabb a Dakar-rali hatodik szakaszán. A legjobb magyar autós a 35. helyen célba érő Kis Sándor, kamionnal a 13. Darázsi-Szalai-Rack egység lett.

A verseny első mauritániai szakaszán az autósoknál Kis Sándor a 35. időt érte el.

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a 64., míg a Kristóf Márton, Hujber Imre duó a 79. lett. "Ma volt por, por, egy kis por, és szerencsére némi homok is, ott legalább láttunk valamit az útből" - mondta Szalay Balázs, aki az InfoRádióban a célbaérkezés után elmondta, hogy a szakaszon 63 autót előztek meg.

A motorosoknál Varga Ákos a 65. lett, bár elmondása szerint annyira fájt a keze, hogy meg kellett állnia, hogy bevegyen egy fájdalomcsillapítót.

A távirati iroda információi szerint viszont Greff Róbert feladni kényszerült a versenyt, miután quadjának segédváza eltörött.

Jól sikerült a csütörtöki nap a Darázsi Zsolt, Szalai Norbert, Rack György kamionos egységnek: a magyar trió a 13. legjobb időt érte el. "Nem volt semmi gondunk, jöttünk, mint a távirat" - foglalta össze a napot Darázsi Zsolt.

Az autósoknál összetettben a dél-afrikai Giniel de Villiers vezet a korábban első helyen álló spanyol Carlos Sainz előtt, míg a motorosoknál a szintén spanyol Marc Coma áll az élen.

A motorosok között a 7. legjobb időt elérő címvédő francia Cyril Despres bukott, kificamította a karját, s egyelőre kérdéses, hogy folytatja-e a versenyt.