Di Canio karácsonykor gondolkozott

Infostart
2006. január 4. 13:07
Paolo di Canio, a Lazio labdarúgócsapatának kapitánya "alapos megfontolás" után úgy döntött, hogy felhagy a fasiszta karlendítéssel, amellyel a szurkolókat szokta üdvözölni.

A 37 éves csatár elmondta: a karácsony alatt végiggondolta a dolgokat, és elhatározta, hogy a jövőben a csapat érdekeit tartja szem előtt.

A Lazio támadóját decemberben egy meccses eltiltással és 10 ezer eurós pénzbírsággal büntették a fasiszta köszöntés miatt. A Lazio szurkolói bankszámlát nyitottak Paolo Di Canio támogatására.

December 23-án, amikor az olasz szövetség meghozta döntését, utcai demonstrációt is tartottak a drukkerek.

"Fasiszta vagyok, nem rasszista" – jelentette ki akkor Paolo di Canio.

Közölte: a karlendítés azt fejezi ki, hogy ő is „közéjük” tartozik. Véleménye szerint a fasizmus is egy politikai nézet, amelyet a többi eszméhez hasonlóan el kell fogadni.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke új fegyelmi eljárás lefolytatására szólította fel az olasz ligát. Joseph Blatter szeretné, ha a szövetség súlyosabb büntetést szabna ki a játékosra.

A svájci sportdiplomata korábban életre szóló eltiltást javasolt a karlendítésért. Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök ezzel szemben megvédte a játékost, mivel szerinte a mozdulatnak nincs jelentősége.