Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kis, Szalay és Kátai is remekelt a gyorsasági szakaszon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A nem végeleges eredmények szerint az igen előkelő 26. lett a Kis Sándor, Czeglédi Péter autós páros a Dakar-rali hétfői gyorsasági szakaszán Marokkóban.

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a 33., a Liszi László, Tóth Dénes egység a 87., a Kristóf Márton, Hujber Imre duó pedig a 90. időt érte el az első 156 célba érkezett egység közül. A marokkói szakaszt a francia Schlesser nyerte, az összetettben a spanyol Roma vezet.

A motorosoknál Kátai Péter a 30., Varga Ákos az 55., Hermann Henrik a 89., Szilvási Péter a 200., a quados (négykerekű motorral szereplő) Greff Róbert a 217. lett. A hétfői 314 km-es mért távon az ausztrál Caldecott volt a leggyorsabb, az összetettben a címvédő francia Despres áll az élen.

Kis Sándor az InfoRádiónak adott interjújában kiemelte, hogy csapattársa, Palik László vasárnapi kiesésével meg kellett változtatnia a stratégiáját, valamelyest visszafogottabban megy.

Az éjszakai hajózás után kevés iedeje volt az alvásra, és ez meg is látszott az első kilométereken, utána viszont kedvére száguldhatott.

Kis Sándor hangsúlyozta, hogy nagy jelentősége volt a navigációnak ezen a szakaszon, és Czeglédi Péter remek munkát végzett. Az RTL Motorsport Klub versenyzője kitért arra is, hogy az igazi sivatagi szakaszok keddtől jönnek, a klasszikus Dakar csak most kezdődik.