Terry-re is szemet vetett a Milan?

Infostart
2005. december 27. 15:53
Bár még csak pár napja tart a téli szünet az olasz bajnokságban, a Serie A már az átigazolási piac híreitől hangos. Az olasz sajtó szerint a Milan kívánságlistájának élén a Chelsea középhátvédje, John Terry áll.

A bajnokságot toronymagasan vezető Juventus az új stadion építésén kívül már konkrét igazolást is bejelentett. A zebrák megszerezték a következő szezonra Willy Sagnolt, a Bayern Münchentől. Az olasz sajtó nem tartja kizártnak továbbá Cristiano Zanetti érkezését sem a 2006/2007-es idényre, Zanetti ugyanis még mindig nem hosszabbította meg a szezon végén lejáró szerződését az Interrel.

A toinóiak kiszemeltjei között van William Gallas is, akinek lejár a szerződése a Chelsea-vel, így ő is - Sagnol-hoz hasonlóan - ingyen érkezhetne Torinóba. A Juventusnál azonban a legnagyobb igazolásnak Joaquínt, a spanyol Betis középpályását tartanák. A spanyol játékost Pavel Nedved utódjának szánják a Delle Alpiban. A tavaly az Aranylabdával kitüntetett klasszis egyszer úgy nyilatkozott az idény folyamán: elképzelhető, hogy ez lesz az utolsó torinói szezonja. Joaquínért cserébe Fabio Capello már felajánlotta a csatár Marcelo Zalayetát is.

A Juventus lehetséges igazolásai között emlegetik az olasz internetes lapok írnak még a Rómában játszó Mancinit, a Barcelona argentin csodagyerekét, Lionel Messit és a fiatal Lionel Aguerót is, akit hazájában csak az "új Maradónaként" tartanak számon.

Milánóban is beindult az átigazolási szezon. Az Inter hivatalosan is cáfolta, hogy hazahívná Marco Di Vaio-t a spanyol Valenciától. Szintén biztosra veszik a kék-feketék háza táján, hogy nem lesz a csapat játékosa a Romában játszó Cassano sem, akit a Real Madrid szeretne megszerezni - talán már januárban. A csapat vezetése továbbra sem hajlandó tárgyalni a brazil Adriano elengedéséről, így szinte kizárt az is, hogy Ronaldo visszatérjen a gárdába.

A klub azt már be is jelentette, hogy megszerezte a Chievo nigériai csatárát, Victor Obinnát. Az Inter legnagyobb gondja jelenleg az, hogy a nyáron kivel pótolja az Argentínába visszatérő Verón-t.
Eddig három név merült fel a pótlására. A klub vezetői mindent megtesznek, hogy Milánóba csábítsák a Bayern München világsztárját, Michael Ballack-ot. A középpályás a nyáron ingyen megszerezhető lesz, viszont a németet akarja a Real Madrid és a Manchaster United is. A sports.it szerint elképzelhető, hogy egy argentin pótolja a távozó argentint. Az Inter vezetői ugyanis bejelentkeztek a Villarreal sztárjáért is: Riquelme megszerzése tovább erősítené a kék-feketék argentin blokkját. Most nyolc játékos tagja az Inter keretének a dél-amerikai országból.

Nem tétlenkednek Milánó másik felében sem. Az olasz sajtó szerint a Milan közel került a Sao Paulóban szereplő Diego Lugano leigazolásához. A hátvéd már januárban megérkezhet a csapathoz. Szintén biztosnak tűnik a Palermo olasz válogatott védője, Andrea Barzagli leigazolása is - de ő csak a nyáron csatlakozna a csapathoz.

Az olasz újságok a Milan-t kapcsolatba hozták a Chelsea védőjével, John Terry-vel is. A piros-feketék vezetői, Ariedo Braida és Adriano Galliani már régóta keresnek egy fiatalabb középhátvédet, mivel Jaap Stam a szezon végén valószínűleg távozik, míg a 37 éves Paolo Maldini jelenleg sérült. Gallianiék számára előnyt jelenthet, hogy Hernan Crespo kölcsönszerződésének köszönhetően az olaszok jó kapcsolatban vannak a Chelsea-vel, és már érdeklődtek is a londoni óriásklubnál Terry ügyében. A kékek csapatkapitánya fontos láncszeme a londoni gárdának, de a milánóiak nem sajnálnák rá a pénzt, ahogy két évvel ezelőtt Nesta esetében sem fukarkodtak.