Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Legalább két játékos érkezik a télen a Ferencvároshoz

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Legalább két, de akár öt játékost is szerződtethet a télen a Ferencváros labdarúgócsapata. Erről Tepszics Ignác, az együttest működtető FTC Rt. ügyvezetője beszélt az InfoRádióban azután, hogy Rósa Dénes a Wolverhamptonhoz igazolt.

Tepszics Ignác azt mondta, hogy Rósa Dénes a nyáron meghatározott feltételekkel hosszabbított szerződést a klubbal. Ezért utazhatott Angliába próbajátékra, majd miután a jelek szerint elnyerte a Wolverhampton vezetőinek tetszését, aláírhatta szerződését. Az FTC egy "kisebb összeget" kapott a válogatott középpályásért. Tepszics Ignác további részleteket nem volt hajlandó elárulni a két klub közötti pénzmozgásról.

Az FTC Rt. ügyvezetője az InfoRádiónak adott interjújában kitért arra is, hogy a magyar csapatok nehéz helyzetbe kerülnek, ha legjobb játékosaikat meg akarják tartani, így a szerződések megkötésekor is korlátok közé vannak szorítva. Gyepes Gábor esetében hasonló volt a helyzet azzal a különbséggel, hogy a védő az elmúlt hónapokban kölcsönben a Wolverhamptonnál szerepelt. Tepszics Ignác megjegyezte: Gyepes Gábor jobb feltételek mellett szívesen maradt volna a zöld-fehéreknél, de ebben a helyzetben úgy döntött, hogy elfogadja az angolok ajánlatát.

Elvileg más játékos is távozhatna, de Tepszics Ignác szerint erre most nincs nagy esély. A csapat értékesebb futballistái közül ugyanis eddig senki nem jelezte, hogy külföldről komolyabban érdeklődnének iránta.

A Gellei Imre vezette új szakmai stábbal úgy ítélték meg a helyzetet, hogy mindenképpen szükség lesz a télen új játékosok igazolására. A klub anyagi helyzetétől is függően 2-5 futballista érkezhet az FTC-hez. Tepszics Ignác hangsúlyozta, hogy a további fiatalításnak most nem lenne értelme, ezért minőségi igazolásokat terveznek a mostani hiányposzokra.

Tepszics Ignác elkerülhetetlennek nevezte novemberi váltást a vezetőedzői poszton, és elégedetten nyugtázta, hogy Gellei Imre vezetésével a csapat négy meccsen nyolc pontot szerzett, és a korábbi mélyrepülés után felzárkózott a középmezőnyhöz. A Ferencváros 18 ponntal a kilencedik helyről várhatja a tavaszi folytatást.

Az ügyvezető az InfoRádió kérésére elárulta, hogy a csapat minden bizonnyal tíz napot tölt a horvátországi Porecsben. Az edzőtáborozást a felkészülési program szerint január végére, február elejére tervezi a szakvezetés.