A Chelsea ragaszkodik Essienhez

Infostart
2005. december 25. 21:36
Az angol labdarúgó Premier League-ben élen álló Chelsea állítólag magánrepülőgépet bocsátana Michael Essien rendelkezésére, hogy a ghánai játékos az Afrika Kupa idején visszatérhessen klubjához a fontosabb mérkőzésekre. Ezt Ratomir Djukovic, a ghánai válogatott szerb-montenegrói szövetségi kapitánya jelentette be, hangsúlyozva egyúttal, hogy nem igazán tetszik neki az ötlet.

"Másik elképzelés szerint Essien a Chelsea-nél maradna ameddig csak lehet, és csupán az utolsó pillanatban csatlakozna a nemzeti csapathoz" - fogalmazott a tréner.

Ratomir Djukovic utalt arra, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség előírása szerint január 7-étől számíthat a középpályásra. Az egyiptomi kontinenstorna január 20-án kezdődik és február 10-éig tart.

"Már jeleztem, hogy a felkészülés elejétől igényt tartok Essienre. Ezzel együtt megértem a Chelsea-t. Bízom abban, hogy sikerül olyan megoldást találunk, amely mindkét félnek megfelel" – közölte a tréner. Hozzátette: a jövő héten egyeztet a ghánai szövetség elöljáróival.

Michael Essien hat bajnoki mérkőzést hagyna ki, ha a ghánai válogatott bejut az Afrika Kupa döntőjébe.