Kisteleki: a szövetség 30 napon belül számoljon el a százmilliókkal

Infostart
2005. december 20. 18:37
A ligaelnök szerint a Magyar Labdarúgó Szövetségnek harminc napja van arra, hogy elszámoljon azzal az 525 millió forintos hiánnyal, amelyet a független könyvvizsgálói jelentés kimutatott a 2004-2005-ös gazdálkodásában.

Kisteleki István ligaelnök a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének rendkívüli üléséről távoza azt mondta, hogy a felügyelő bizottság által készíttetett könyvvizsgálói jelentés 200 millió forintos adóhiányt és félmillárd forint jogtalan elszámolást állapított meg az MLSZ 2004-2005-ös gazdálkodásában.

"Ezek a számok még engem is megdöbbentettek. Bozóky Imre elnök úr egyelőre nem reagált érdemben a jelentésre, mivel még nem olvasta el azt, ami érthető, hiszen ő is csak ma kapta kézhez" - mondta az Magyar Labdarúgó Liga vezetője.

Kisteleki hozzátette: érzése szerint az MLSZ jelenlegi vezetése azon fáradozik az elnökségi ülésen, hogy meghiúsítsa a szerdai rendkívüli közgyűlést.

Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elsőszámú vezetője cáfolta Kisteleki István ligaelnök visszaélésekről szóló állításait.

"Az MLSZ menedzsmentje és könyvvizsgálója több ellenvetéssel élt a jelentéssel kapcsolatban. Majd ha a mi könyvvizsgálónk is elkészíti a jelentését, akkor derülhet ki az igazság" - mondta Bozóky Imre.

Az MLSZ-elnök arról is beszámolt, hogy Kisteleki felrúgta a székét, majd az egész elnökséget lecsalózta, és ezután távozott a testület rendkívüli üléséről. Bozóky szerint Kistelekinek végig kellett volna ülnie a tanácskozást, mielőtt nyilatkozik, mert így nem ismerte meg teljesen a tényállást.

Sebes József, a felügyelő bizottság elnöke részben szintén cáfolta a ligaelnök állításait.

"Valóban szerepelnek ilyen számok a jelentésben, de nem ebben az összevetésben. Ami a legfontosabb, a két említett adat nem összeadandó."

Sebes József hozzátette: több részletet nem közöl sem most, sem a szerdai közgyűlésen, mivel újabb iratok kerültek elő, és folytatódik a vizsgálat, amelyet az alapszabály szerint 30 napon belül be kell fejezni.