Joseph Blatter kifogásolja három stadion állapotát

Infostart
2005. december 20. 17:55
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke alig fél évvel a jövő nyári németországi világbajnokság kezdete előtt három stadion állapotát is kifogásolta. Kaiserslauternben és Frankfurtban a tetőszerkezet, Nürnbergben a tribün nem tökéletes.

Blatter ugyanakkor további teljes bizalmáról biztosította a vébé szervezőit. A FIFA elnöke zürichi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a közelmúltban felmerült problémák miatt a frankfurti, a nürnbergi és a kaiserslauterni aréna a figyelem középpontjába került, és az általa vezetett szervezet fokozottan felügyeli a jövőben a szükséges munkálatok elvégzését.

Blatter beszélt a biztonságról is, hangsúlyozva, hogy minden lehetséges eszközzel elejét kell venni az esetleges erőszakos akcióknak.

"Egyesek attól félnek, hogy rendőrállamba kerülnek a világbajnokság idején, de szerintem ettől nem kell tartani. Mi a rendezőkkel legalábbis azon leszünk, hogy miközben szavatoljuk a biztonságot, a hangulat ne legyen fagyos" - mondta a sportvezető.

A FIFA-elnök kitért továbbá arra, hogy a klubok szerepét is illő lenne anyagilag elismerni.

"A világbajnokság kapcsán valamennyi résztvevő ország szövetsége legalább hétmillió svájci frankkal gazdagodik. Úgy vélem, hogy a nemzeti szövetségeknek a játékosok mellett az érintett klubokat is jutalmazniuk kellene. Tőlünk megkapják a pénzt, a további elosztás már az ő feladatuk" - fogalmazott Blatter. Az elnök arra a felvetésre, hogy akkor ezek szerint a francia szövetségnek például a Chelsea vagy a Real Madrid számlájára is kellene utalnia bizonyos összeget, azt felelte, hogy igen, feltéve, ha magáról erről az elvről megállapodás születik.

A felvetés továbbgondolása szerepel a FIFA végrehajtó bizottsága március 17-18-i ülésének napirendjén.