eur:
393.9
usd:
368.37
bux:
65847.68
2024. április 23. kedd Béla

Blatter: szigúbban kell fellépni a rasszista megnyilvánulásokkal szemben

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke úgy véli, a jelenleg érvényben lévő büntetési szabályok nem elégségesek a lelátói rasszizmus megfékezéséhez.

"Azt hiszem, egyértelműen látszik, hogy a pénzügyi szankció kevés a jelenség visszaszorításához" - mondta keddi sajtótájékoztatóján a sportvezető.

Blatter ezért abban bízik, hogy sikerül a kontinentális és a nemzeti szövetségekkel közösen a mostaninál lényegesen szigorúbb büntetési tételeket bevezetni a jövő év elején. A szigorítás pontlevonást és akár - szélsőséges esetben - az érintett klub adott sorozatból való kizárását is magában foglalhatja a FIFA vezetője szerint.

Idén több országban, így a 2012-es Európa-bajnokság megrendezésére egyaránt pályázó Olaszországban és Magyarországon is történtek hasonló rendzavarások.

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága december 6-án ötmillió forintra büntette az Újpest csapatát, mert a lila-fehér szurkolók egy csoportja a Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett bajnoki rangadón antiszemita rigmusokkal provokálta az MTK játékosait és szurkolóit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×