eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Lothar Matthäus szerint hasznos, a liga szerint teljes csőd volt az amerikai túra

A szövetségi kapitány dicsérte a fiatal játékosok hozzáállását, és elégedetten nyilatkozott a tengerentúli túra tapasztalatairól. A Magyar Labdarúgó Liga végzetes hibáról, erkölcsi és anyagi csődről beszél. Az MLSZ elnöke nem üzenget. Közeledik a futballháború két fő mérkőzése.

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya elégedett az amerikai túra tapasztalataival, mint ahogy a vasárnap késő esti, Antigua és Barbuda elleni 3-0-ra megnyert mérkőzésen látottakkal is.

"A hosszú utazás és a meleg ellenére a kezdetektől fogva koncentráltan játszottak labdarúgóim. Megfelelően álltak hozzá az újabb feladathoz. Tény, hogy nem világklasszis csapat ellen küzdöttünk, de roppant módon megnehezítették a dolgunkat azzal, hogy nagyon defenzív felfogásban léptek pályára. A második félidőben nagyobb különbségű győzelmet érhettünk volna el, de sem a szerencse, sem a játékvezető nem állt mellénk. Gondolok itt a kapufára és a meg nem adott szabályos góljainkra" - értékelte a Miamiban lejátszott találkozót a német szakvezető az MLSZ honlapján.

Matthäus azért véli hasznosnak az amerikai túrát, mert "élesben" láthatta a fiatalokat, így már el tudja dönteni, közülük kik azok, akikre komolyabb feladatok megoldásakor is számíthat.

A szakvezető elmondta: a karibi miniállam ellen azért adott játéklehetőséget minden játékosnak, mert ezzel szerette volna meghálálni a fiatal labdarúgóknak a jelenlétet. "Olyanok is pályára léphettek, akiknek még sokat kell tenniük ahhoz, hogy húzóemberekké váljanak, de karácsony előtt úgy éreztem, kiérdemelték ezt az ajándékot."

A Magyar Labdarúgó Liga merőben másképp ítéli meg az elmúlt napok történéseit.

"Azok a vezetők, akik felelősek a válogatott észak-amerikai túrájának megszervezéséért, annak lebonyolításáért, ugyanolyan bűnt követtek el a magyar labdarúgás ellen, mint nyáron, amikor Puskás Ferenc nevével visszaélve, titkos szerződéseket kötve rendezték meg a Real Madrid budapesti vendégszereplését" - áll a liga közleményében.

Az MLL emlékeztet arra, "hónapok óta a nyilvánosság előtt is hangoztatta, hogy ez a két tengerentúli mérkőzés sem szakmailag, sem anyagilag nem indokolható, s az elmúlt héten ez a könnyen megjósolható prognózis sajnos maradéktalanul valóra is vált: a 2-0-ás vereséggel végződött Mexikó elleni találkozó a jövőt illetően semmilyen jelentőséggel sem bír, csak tovább rontotta a válogatott eddig is szinte példa nélkülien rossz idei statisztikáját".

Az alig több mint 150 nézőt vonzó második fellépéssel, az Antigua és Barbuda válogatottja elleni, 3-0-ás magyar győzelemmel véget ért találkozóval kapcsolatban a liga a következő kérdést fogalmazta meg: "mennyiben járult hozzá ez a mérkőzés a magyar futball imázsának mindenki által áhított javításához?" Egyúttal pedig annak a félelmének adott hangot, hogy "a világviszonylatban is kuriózumnak számító eset precedenst teremthet: a magyar válogatottat a jövőben is meg lehet nyerni majd - nyerészkedő hazai és külföldi menedzserek összejátszásával - ilyen grundfoci jellegű eseményre".

A liga álláspontja szerint a túra súlyos erkölcsi és anyagi károkat okozott a magyar labdarúgásnak.

"Ezt nem lehet egy utólagos beismeréssel elintézni, ahogy az MLSZ elnöke máris közölte: a jövőben kizárólag elnökségi hozzájárulással szabad lekötni hasonló válogatott mérkőzéseket. Az pedig teljesen ésszerűtlen, hogy miközben az MLSZ számlájára 20 ezer dollár érkezik, addig ha az eleve nevetséges második meccset lemondjuk, 100 ezer dollár büntetést kellett volna fizetni" - zárul az MLL közleménye.

Kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség rendkívüli elnökségi ülésén, szerdán pedig az MLSZ rendkívüli közgyűlésén feszül egymásnak a két tábor. Az egyik oldalon a szövetségi kapitányt támogató MLSZ-vezérkar és az amatőrök jelentős része, a másikon a liga vezetői és a klubtulajdonosok többsége.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×