Lemieux újabb kényszerpihenője

Infostart
2005. december 18. 12:17
Ismét rakoncátlankodik a szíve Mario Lemieux-nek, az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő Pittsburgh veterán játákosának, aki így nem is utazhatott el csapata legutóbbi, buffalói mérkőzésére.

A 40 éves kanadai klasszis még egy nappal korábban, a Buffalo elleni hazai meccs harmadik harmadában lett rosszul, és a klubvezetőkkel egyetértésben úgy döntött, hogy a "visszavágót" nem kockáztatja meg.

Lemieux-t múlt csütörtökön kórházba vitték, miután edzés közben rosszul érezte magát, de alig 24 órás megfigyelés után elhagyhatta az intézetet, ahol szívpitvar-rostosodást állapítottak meg nála. Az orvosok akkor azt mondták, hogy a problémát gyógyszerezéssel is lehet kezelni. Most újabb vizsgálatok várnak a kétszeres Stanley Kupa-győztes játékosra.

Lemieux-nek karrierje során már számost sérülést és betegséget kellett leküzdenie: 1993-ban úgynevezett Hodgking-kórt, azaz rákbetegséget diagnosztizálták nála, és a teljes 1994/95-ös idényt kihagyta. Ezután porckorongsérvvel és hátfájdalmakkal bajlódott, így 1997-ben bejelentette visszavonulását, de 2000 végén már ismét az NHL-ben szerepelt.