Kétgólos Chelsea-siker

Infostart
2005. december 18. 19:07
Az éllovas Chelsea 2-0-ra győzött az Arsenal ellen a Highbury-ben az angol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában. A két londoni gárda között 20 pontosra nőtt a különbség a tabellán.

A meglehetősen feszült hangulatú londoni szuperrangadón Robben a 39. percben szerezte meg a vezetést a Chelsea-nek. A holland futballista lövése után a kapufáról pattant a gólvonal mögé a labda.

Az Arsenalnak nem volt kapura tartó lövése az első félidőben. Ennek ellenére kétszer is megszerezhette volna a vezetést: a 19. percben Henry a kapufát találta el, majd nem sokkal később a bíró les címén érvénytelenítette Van Persie szabályosnak tűnő gólját.

A második félidőben Essien ámokfutása (a bíró nem egyszer felmutathatta volna a piros lapot a Lyontól igazolt futballistának) és Joe Cole 73. percben szerzett gólja bosszantotta a hazai híveket, Henry-éknak pedig a szépítésre sem futotta.

Az Arsenal lemaradása már 20 pont a tabellán José Mourinho gárdájával szemben. Arsene Wenger vezetőedző csapata jelenleg a nyolcadik, de a legtöbb csapatnál egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. A francia szakvezető irányításával még soha nem fordult elő, hogy az Arsenal sorozatban három bajnoki meccs elveszítsen.

Egy további eredmény a 17. fordulóból: Middlesbrough-Tottenham 3-3.