eur:
395.1
usd:
371.72
bux:
66231.87
2024. április 16. kedd Csongor

Bronzérmes a magyar válogatott

Bronzérmet szerzett a magyar női kézilabda-válogatott a szentpétervári világbajnokságon, miután a helyosztón 27-24-re győzött az olimpiai bajnok Dánia ellen. Egy évvel ezelőtt a hazai rendezésű Európa-bajnokságon is harmadik lett a magyar csapat.

Vérten Orsolya góljával a magyarok szereztek vezetést, a dánok fordítottak (1-2), majd Görbicz Anita vezérletével nem sokkal később ismét Németh András szövetségi kapitány együttesénél volt az előny (5-3).

A második tíz perc legnagyobb részében is maradt az egy-két gólos magyar vezetés. Tóth Tímea 9-8-nál a felső lécre ejtette a hetest, majd a 20. perc végére egyenlítettek a dánok (9-9).

Nem sokkal később néhány dán akció után már az olimpiai bajnok vezetett két góllal, de a magyar csapat a hajrára egalizált (12-12). Az első félidő utolsó perceiben Jan Pytlick csapatának jött ki jobban a lépés, így 15-14-es előnnyel vonulhatott az ötlözőbe a szünetre.

A második félidőben Ferling Bernadett góljával a magyat csapat fél perc alatt egyenlített, majd Siti Eszter is betalált (16-15). Azután 16-16-nál Pálinger Katalin bravúrjaira volt szükség a döntetlen megőrzéséhez.

Görbicz Anita remek lövésével ismét a magyar csapat vezetett, majd Ferling is kihagyott egy hetest. Csütörtök óta katasztrofálisan rossz hatékonysággal lőtte a magyar válogatott a heteseket! Görbicz újabb egyéni akciója után 18-16 volt az állás.

Az első félidőhöz képest taktikusabbnak és valamivel nyugodtabbnak tűnt a magyar csapat. Az emberhátrányban töltött percek sem voltak annyira aggasztóak Pálinger magabiztossága miatt, és háromgólosra is duzzadt az előny (20-17 és 21-18), majd az egyre ötettelenebb dánoknak ekkor még sikerült faragniuk hátrányukból.

Pálinger, Görbicz és Siti továbbra is remekelt, a beálló Borbás Rita negyed óra alatt négy gólt szerzett, így az utolsó három percre 27-22-es előnnyel érkezett a magyar csapat. Innen már nem is engedte ki a kezéből a győzelmet Németh András együttese, bronzérmet szerzett a magyar válogatott!

{{keretes_cim}}

Németh András szövetségi kapitány:
"A bronzmérkőzést a csalódott csapatok találkozójának is szokták hívni. Az a kérdés, hogy az előző napi vereségen melyik válogatott teszi túl magát előbb. A románok elleni kudarc után mi csak erre a találkozóra összpontosítottunk, és ennek meglett az eredménye. Lelkileg és fizikailag is a dánok fölé nőttünk. A második félidőben úgy játszott a csapat, mint akkor, amikor a nagy, kemény csatákat megnyerte. Úgy gondolom, ezzel a bronzéremmel bőven túlteljesítettük, amit ígértünk, és amit vártak tőlünk. A hosszú tornán két vereségünk volt, éppen a két döntőstől kaptunk ki."

Balogh Beatrix:
"Nagy dolog, hogy ezzel az átalakult válogatottal megszereztük a harmadik helyet. Amikor Dél-Koreát a csoportmérkőzések alatt simán legyőztük, megéreztük, hogy képesek vagyunk a bravúrra, és felállhatunk a dobogóra."

Siti Eszter:
"Gyorsan túltettük magunkat a szombati elődöntős vereségen. Fantasztikusnak tartom, hogy talpra tudtunk állni, és megszereztük a bronzérmet."

Tóth Tímea:
"Megint a szívünk és az akaratunk diadalmaskodott. Kár, hogy a románok elleni mérkőzésen nem játszottunk jól, mert akkor még előrébb is zárhattunk volna."

Borbás Rita:
"Remekül küzdöttünk, egymásért harcoltunk, és mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×