Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sima mexikói győzelem

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar labdarúgó-válogatott amerikai túrájának első barátságos mérkőzésén Rósa Dénes kiállítása miatt 80 percen át tíz emberrel játszva kétgólos vereséget szenvedett a világbajnoki résztvevő Mexikótól.

Vadócz hagyta ki a mérkőzés első helyzetét, rögtön a középkezdés után. A 10. percben Rósát talpalás miatt kiállította a játékvezető, a mexikóiak pedig átvették a játék irányítását. A magyarok visszahúzódtak a térfelükre, kizárólag a védekezésre koncentráltak. A közép-amerikai együttes vezető gólja után még egyoldalúbbá vált a mérkőzés, a magyarok a félidő hátralévő részében alig értek a labdához.

A második játékrészt aktívan kezdték a magyarok, Tőzsér és Feczesin is helyzetbe tudott kerülni, az 52. percben azonban a mexikóiak megszerezték második góljukat, és ismét magukhoz ragadták az irányítást. A folytatásban Balog lesgólját leszámítva a magyarok egyetlen támadást sem vezettek. Mexikó megérdemelt győzelmet aratott.

Lothar Matthaus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a szövetség hivatalos honlapján többé-kevésbé elégedetten nyilatkozott.

"A világ egyik legerősebb csapatával játszottunk, méghozzá hosszú, kimerítő utazást követően. Éppen ezért azt mondom, ha az eredménnyel nem is, az újoncok hozzáállásával elégedett vagyok. Persze Rósa kiállítását követően még nehezebb helyzetbe kerültünk, és ez meghatározta a játék képét nyolcvan percen keresztül, de ezzel együtt gratulálok az újoncoknak, mert a körülményekhez képest jól mutatkoztak be a nemzeti csapatnál. Lehetne beszélni az időeltolódás vagy a hőmérsékletkülönbség miatti problémákról, vagy arról, mennyien hiányoztak, de én állítom, ez ellen a Mexikó ellen tíz emberrel ez elfogadható teljesítmény volt, és az itt lévők dicséretet érdemelnek."

Lothar Matthaus együttese legközelebb - magyar idő szerint - hétfőn éjfélkor Antigua és Barbuda ellen lép pályára.

{{keretes_cim}}

Mexikó-Magyarország 2-0 (1-0)
Phoenix, 40 000 néző, v: Valenzuela
gól: Fonseca (33.), Huiqui (52.)
kiállítva: Rósa (10.)
sárga lap: Huiqui (24.), illetve Priskin (71.)

Mexikó:
Corona (Ochoa, szünetben) - Suarez (Hugo, 70.), F. Rodriguez, Huiqui, A. Rodriguez (Castro, szünetben) - Olivera (Guardado, 69.), Torrado, J.P. Rodriguez (Sandoval, 55.), Bautista - Fonseca (A. Medina, 66.), Bravo

Magyarország:
Rabóczki - Vermes, Böjte, Balog, Vanczák - Koller, Rósa, Vadócz, Tőzsér (Priskin, 66.) - Rajczi (Ferenczi, 59.), Feczesin (Regedei, 71.)