"Ferlingnek kell Görbiczet pótolnia"

Infostart
2005. december 15. 13:51
A Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója, Hajdu János az InfoRádióban azt mondta, hogy a csütörtöki meccsen nem nagy probléma a combizomhúzódással bajlódó Görbicz Anita hiánya, de a hétvégén óriási szükség lenne a játékára.

A Győr irányítója szerda este, a biztos elődöntős magyar válogatott edzésén sérült meg. A válogatott orvosai minden megtesznek azért, hogy az irányító a hétvégén vállalhassa a játékot, ugyanakkor egy-egy hasonló sérülés után elvileg egy hónapot kellene Görbicznek kihagynia.

Hajdu János azt mondta: nem tudni, hogy a magyar lányok hogyan teljesítenek játékmesterük nélkül, de bízik abban, hogy a más stílusban kézilabdázó Ferling Bernadett az átlövők támogatásával hatékonyan tudja pótolni Görbicz Anitát.

A szakmai igazgató arra is kitért, hogy előzetesen számított arra, hogy az oroszok, a dánok, a románok és a magyarok is bejutnak a négy közé, noha a magyar csapat elődöntőbe jutását a kötelező optimizmusa is mondatta vele. Hajdu János számított Görbicz Anita és a kapus Pálinger Katalin parádézására, ugyanakkor Tóth Tímea és Mehlmann Ibolya eredményes és nem egyszer ellenállhatatlan játéka némileg meglepte.

Hajdu János szerint ha ez a négy kézilabdázó tudása legjavát nyújtja, szinte lehetetlen nehéz legyőzni a magyar válogatottat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Interjú Hajdu János szakmai igazgatóval
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást