Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Felfüggesztett eltiltás Varga Dénesnek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A válogatott vízilabdázó Varga Dénes júliusban ittasan autóbalesetet okozott Siófok belterületén. A 18 éves játékos öt másik személy társaságában szülei gépkocsijával egy villanyoszlopnak, majd a kerítésnek ütközött.

A Magyar Vízilabda Szövetség hat hónapra tiltotta el a Varga Dénest, a büntetést viszont szintén fél évre felfüggesztette. A határozathoz fűzött szövetségi magyarázat szerint a KRESZ szabályainak figyelmen kívül hagyása nem tartozik a fegyelmi bizottság hatáskörébe, a testület azt szankcionálta, hogy Varga Dénes olyan időpontban viselkedett sportszerűtlenül, amikor társaival együtt a szófiai ifjúsági Európa-bajnokságra készült, és felelőtlenségével veszélyeztette a csapat eredményes szereplését. A döntés ellen 15 napon belül lehet fellebbezni.

A felnőtt válogatottban is bemutatkozott Varga Dénes különböző egészségi problémái miatt hónapok óta nem játszott a Vasasban. A korosztálya legtehetségesebb játékosának tartott pólós körül az elmúlt másfél évben több zűrös ügy is volt: botrányos körülmények között igazolt az Újpesttől a Vasasba, számos sérüléssel és betegséggel küszködött, és az orvosok továbbra sem tudják biztosan, hogy mikor térhet vissza. Júliusi balestete miatt a szövetség elnöksége az ősszel egy évre kizárta az ifjúsági és a felnőtt válogatottból is.